Dijakinja ravenske gimnazije Tina Metinger na finalu Šolskega plesnega festivala osvojila zlato medaljo (FOTO)

V Ljubljani je potekalo finale državnega tekmovanja srednjih šol v plesu, ki so se ga udeležili tudi dijakinje in dijaki iz Gimnazije Ravne na Koroškem.

Danes, 9. 5. je v dvorani Plesnega centra Bolero v Ljubljani potekalo finale državnega tekmovanja srednjih šol v plesu “Šolski plesni festival“, ki sta ga organizirala Zavod za šport RS Planica in Plesna zveza Slovenije.

Dijaki in dijakinje iz srednjih šol po Sloveniji so tekmovali posamično in ekipno v hip-hop, pop in latino plesi s predpisano koreografijo in glasbo, prav tako so s predpisano koreografijo in glasbo tekmovali plesni pari. Tekmovanje je potekalo tudi v kategoriji šolske plesne produkcije, kjer so se predstavile šolske plesne skupine z najmanj 6 tekmovalci, plesali pa so na poljubno glasbo z lastno koreografijo.

Na tekmovanju se je odlično odrezala Korošica Tina Metinger, ki je premagala vseh 60 sotekmovalcev in osvojila zlato medaljo. Odlično so se odrezali tudi kot ekipa, saj so tekmovanje končali na tretjem mestu. Poleg Tine so plesali še Žan Kac, Klara Marošek, Diana Areh, Blažka Merc Praper in Patumtip Nuanmalang.

Iskrene čestitke.

Dogodki