Search
Close this search box.

Deželaku Junaku in njegovi sanjski ekipi je uspelo! Toliko denarja so zbrali

Zaključila se je že sedma dobrodelna akcija Radia 1 Deželak Junak. Voditelj Miha Deželak je kar 10 dni kolesaril po Sloveniji in zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkejših družin, da si bodo lahko privoščili nekaj brezskrbnih dni na morju.

Deželaku Junaku in njegovi sanjski ekipi je uspelo že 7. leto zapored. Po desetih neverjetnih in nepozabnih dneh so prišli na cilj, kjer jih je pričakala množica ljudi ter bučen aplavz za uspešno izpeljano dobrodelno akcijo,” so zapisali na strani Radia 1 in dodali, da je Deželak po skoraj več kot 700 prevoženih kilometrih včeraj na Debelem Rtiču zaključil svojo veliko dobrodelno pustolovščino.

In na počitnicah bo tudi letos lahko uživalo veliko otrok, saj je Slovenija skupaj z Deželakom Junakom zbrala 821.044,72 evra. “Ob takem znesku se ti naježi koža in se v enem momentu se zaveš, da je bilo 10 dni garanja, bolečin v nogah, utrujenosti in včasih slabosti, poplačanih. To pomeni, da bomo na morje lahko odpeljali več kot tisoč otrok! Denar bo šel tistim otrokom, ki še nikoli v svojem življenju niso preživeli počitnic na morju, nikoli okusili, kako slano je morje in celo takšnim, ki bodo morje videli čisto prvič,” so še dodali na strani Radia 1.

Deželak junak se je ustavil tudi v Slovenj Gradcu.

Radijski voditelj Miha Deželak se je na svoji poti ustavil tudi na Koroškem. V Radljah ob Dravi je Deželaka pričakala navdušena množica, med njimi tudi otroci iz vrtca, topel sprejem so mu pripravili tudi predstavniki Glasbene šole Radlje ob Dravi in člani PGD Radlje. Deželak junak je nadaljeval svojo pot in se ustavil v Dravogradu, na stičišču treh dolin. Tam so ga sprejeli člani PGD, predstavniki občine, krajevne skupnosti, osnovnošolci in otroci iz vrtca, policija, člani Turističnega društva Dravograd in člani AMD Dravograd. Sprejema so se udeležili tudi kolesarji in občani, ki podpirajo akcijo. Velik sprejem za junaka, ki zbira sredstva za otroke so pripravili tudi v Slovenj Gradcu. Pričakali so ga otroci iz osnovne sole, predstavniki občine, tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler. Direktor podjetja Vabo Boštjan Paradiž je Deželaku podaril bon v imenu smučišča Kope, svoj delež so med prispevali tudi center Rovando in Gralprint. Bon v vrednosti tisoč evrov pa je Deželaku v imenu občine predal tudi slovenjgraški župan Klugler.

Kako je bilo si lahko pogledate na povezavi: Korošci toplo sprejeli junaka Deželaka in projekt podprli z donacijami (VIDEO in FOTO)

VIR: Radio 1

Dogodki

Zaključila se je že sedma dobrodelna akcija Radia 1 Deželak Junak. Voditelj Miha Deželak je kar 10 dni kolesaril po Sloveniji in zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkejših družin, da si bodo lahko privoščili nekaj brezskrbnih dni na morju.