Search
Close this search box.

Deželak svojo pustolovščino za otroke, ki ga je pripeljala do 280 tisočakov, začel na Koroškem

Miha Deželak, voditelj Radia 1 se je prejšnjo soboto, 8. junija odpravil na več kot 600 kilometrov dolgo pot, ki jo je začel v Slovenj Gradcu, končal pa včeraj na Debelem rtiču. Za otroke je zbral več kot 280 tisoč evrov.

Miha Deželak je svojo že peto dobrodelno pot po Sloveniji začel prejšnjo soboto v Slovenj Gradcu. S triciklom se je odpravil na vročo pot, da bi zbral čimveč denarja za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Tako bodo otrokom, ki še nikoli niso preživeli počitnic na morju omogočili nepozabno doživetje.

Z zbranimi sredstvi bodo otroke v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje peljali tudi v hribe in druge letoviške kraje.

Na eni izmed etap, kjer se je Miha Deželak ustavil v zgodnjih jutranjih urah, ga je pričakala tudi ekipa Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, na čelu z gospo Anito Ogulin, katere “Deželak junak” vsako leto tudi obišče na njihovih počitnicah.

Letos je Miha Deželak zbral nekaj več kot 280 tisoč evrov za otroke iz socialno šibkih družin.

Naj še omenimo, da na letovanja z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje redno hodijo tudi koroški otroci, vsako leto pa se jim pridružijo tudi vzgojitelji iz Koroške.

Dogodki