Dele Koroške, Štajerske in Gorenjske zajelo hujše neurje. Cesta Črna na Koroškem – Sleme je delno prevozna

Dele Koroške, Štajerske in Gorenjske je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, z območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju še vedno zaprta zaradi plazu pri Fali, županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je najprej sporočila, da je zaradi plazu neprevozna cesta Črna-Sleme, okoli 17.30 pa je uporabnike omenjene ceste obvestila, da je le ta že delno prevozna.

Nevihtno dogajanje se trenutno pomika proti jugovzhodu in vzhodu države, močno neurje je trenutno na širšem območju Novega mesta. Je pa sicer agencija za okolje za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo.

Preberite tudi: Tudi Koroško zajelo neurje s točo, poplavljenih več objektov

Kot opozarja, so še zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.