Search
Close this search box.

Tudi Koroško zajelo neurje s točo, poplavljenih več objektov

Napovedi vremenoslovcev so se že uresničile. V popoldanskih urah je številne kraje zajelo močno neurje, ponekod je padala tudi toča. Zaradi poplav so na delu številni gasilci.

V času dogodkov večjega obsega neurja sodo 15:35 na območju Dravograda, Radelj ob Dravi, Podvelke, Prevalj, Raven na Koroškem, Slovenj Gradca zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirali so prostovoljna gasilska društva. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je neurje razbesnelo tudi na območju Ruš, Lovrenca na Pohorju, Maribora ….

Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, od Dravograda in skoraj do Ptuja, pa tudi z območja Slovenj Gradca.

Na Ravnah na Koroškem je med drugim poplavljen frizerski salon, v Slovenj Gradcu hiša. Na Prevaljah je med močnim nalivom padala tudi toča.

Nalivi je težave povzročil tudi na območju Črne na Koroškem. Kot je preko Facebooka sporočila županja mag. Romana Lesjak, je cesta Črna na Koroškem – Sleme zaradi plazu neprevozna. Obvoz je možen čez Javorje.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Pesnica – Maribor, Šentiljska cesta, pri Veterinarski bolnici, izmenično enosmerni promet, udor cestišča.

V vzhodnem in osrednjem delu države so popoldne in tudi zvečer možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo, opozarja Agencija RS za okolje. Ob tem lahko narasejo manjši vodotoki in hudourniki. Možna so poplavljanja meteornih in zalednih voda.

Po podatkih Agencije RS za okolje je ob večjih nevihtnih celicah severno od Dravograda možen pojav toče, močnih sunkov vetra in nalivov. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Nevihte se sicer gibljejo v smeri proti jugu.

V petek bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo še kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče.

Temperatura večine rek je bila zjutraj med 9 in 21 stopinj Celzija, Blejsko jezero ima 21, Bohinjsko dobrih 19 stopinj. Temperatura morja v Kopru je bila nekaj manj kot 23 stopinj Celzija.

Več informacij sledi.

Vir: STA, ARSO, SPIN

Dogodki

Napovedi vremenoslovcev so se že uresničile. V popoldanskih urah je številne kraje zajelo močno neurje, ponekod je padala tudi toča. Zaradi poplav so na delu številni gasilci.