Danes so v Dravi spet iskali 20-letnega Vida iz Vuzenice, vendar neuspešno (FOTO)

Danes so potapljači Podvodne reševalne službe Slovenije (PRS) iz treh društev že drugič v desetih dneh, odkar pogrešajo Vida Sekolovnika iz Vuzenice, preiskali del reke Drave, vendar pogrešanega niso našli. V iskalni akciji so sodelovali tudi gasilci in policisti.
FOTO: PRS Velenje

Vid je visok okoli 170 cm. Je vitke športne postave in ima na paž pristrižene rjave lase. Nazadnje so ga videli v sredo (14. aprila) zjutraj, ko je odšel od doma. Po navedbah svojcev je bil oblečen v črno trenirko. V sredo je bil okoli 8. ure opažen ob reki Dravi pri HE Vuzenica. Vse, ki so ali bi Vida opazili oziroma videli pa na PU Celje prosijo, da to sporočite na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi (02) 887 06 00, na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

FOTO: PU Celje

Pri iskanju pogrešanega Vida so med drugim v četrtek, 15. 4. 2021, pomagali tudi reševalni psi Kinološkega društva za reševalne pse Maribor (KD REPS MARIBOR). Skladno z dogovorom s policijo so preiskali obrežja reke Drave in gozd nad HE Vuzenica (med odcepom ceste za Dravče in Mlinsko ulico v širini do planote Šentjanž nad Dravčami), o čemer smo poročali TUKAJ.

FOTO: PRS Velenje

Danes pa so se v Dravo spet podali potapljači. Sodelovalo je okoli 15 potapljačev z reševalnih postaj PRS Velenje, PRS Celje in PRS Maribor s čolni ter gasilci PGD Vuhred, Vuzenica, Radlje ob Dravi in Muta z gasilsko reševalnimi čolni. V iskalno akcijo pa so bili vključeni tudi policisti. Po navedbah PRS Velenje so preiskali zgornji del reke Drave, okolico hidroelektrarne, vse do Mitnice na Muti. V času iskalne akcije so pretok HE tudi zaustavili, vendar Vida niso našli, kar so nam potrdili tudi na PP Radlje ob Dravi.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.