Search
Close this search box.

Danes je potekala slovesna otvoritev novega kulturno upravnega centra Vuzenica

Nov Kulturno upravni center Vuzenica je zagotovo velika pridobitev za lokalno skupnost in kraj, ki ga odlikuje sloves enega izmed najstarejših krajev v Dravski dolini.

Danes, 7. februarja, ob 16. uri je v Vuzenici potekala otvoritev nove pridobitve – Kulturno upravnega centra Vuzenica. Uvodoma je spregovoril seveda župan Občine Vuzenica Franjo Golob, ki je s ponosom povedal: “Verjamem, da bodo novi prostori služili občanom pri ustvarjanju in izvajanju najrazličnejših dogodkov, delavnic in prireditev.” Prisotne pa je nagovoril tudi glavni projektant Uroš Reiter.

Tako je dokončan projekt delne obnove in dograditve kulturnega doma. V spodnji etaži novega prizidka je urejena manjša dvorana za seje, galerijsko dejavnost in druge dogodke, krajevna knjižnica in godbena soba za Vaško godbo Vuzenica. V zgornji etaži, kamor je možen dostop tudi z dvigalom, pa so prostori uprave Občine Vuzenica in pisarna krajevnega urada. Na novo so urejeni funkcionalni prostori (toaleta, garderobe, zaodrje) in dostop v Modro dvorano.

Glede na vsebine, ki se bodo v prostorih dogajale, so nekdanji Kulturni dom preimenovali v Kulturno upravni center Vuzenica.

Trak so simbolično prerezali vsi prisotni stalni uporabniki prostorov in sicer, župan Občine Vuzenica Franjo Golob, direktorica TIC-a Vuzenica Senta Lorenci Kričej, direktorica Knjižnice Slavica Potnik in predsednica Vaške godbe Vuzenica Nadja Kukovič. Nov objekt pa je blagoslovil tudi tamkajšnji župnik in dekan Tadej Legnar.

Seveda so v čast novi pridobitvi in tudi jutrišnjemu kulturnemu prazniku pripravili bogat kulturni program. Zaigrala je Vaška godba Vuzenica ter imenitna harfistkadomačinka Tanja Vogrin. Dogodek je moderirala Irena Fasvald.

Sledil je “dan odprtih vrat” za vse prisotne, ki so si prostore lahko tudi ogledali. Lepšega darila občanke in občani Občine Vuzenica, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, zagotovo ne bi mogli dobiti.

Vir: Občina in TIC Vuzenica

Dogodki

Nov Kulturno upravni center Vuzenica je zagotovo velika pridobitev za lokalno skupnost in kraj, ki ga odlikuje sloves enega izmed najstarejših krajev v Dravski dolini.