Search
Close this search box.

Danes dan odprtih vrat v vodarni Suhi dol z vodenim ogledom

Mestna občina Slovenj Gradec z veseljem vabi vse radovedne občane na dan odprtih vrat nove vodarne za pripravo pitne vode v Suhem Dolu.

Komunala Slovenj Gradec, skupaj z MO Slovenj Gradec vabi na dan odprtih vrat nove vodarne za pripravo pitne vode v Suhem dolu.

Voden ogled bo danes, sredo, 6.12. 2023 ob 16h.

“Za lažji dostop je organiziran kombi prevoz od gostilne Kovač in gostilne Balek ob 15:45,” so sporočili iz Komunale Slovenj Gradec.

Investicija Mestna občina Slovenj Gradec v novo vodarno, ki jo je sofinancirala Evropska unija in Republika Slovenija, je zaključena.

Naložba v Izboljšanje zanesljivosti oskrbe z zdravstveno ustrezno pitno vodo, je drugi največji projekt v Mestni občini Slovenj Gradec in predstavlja dolgoročno rešitev kvalitetne priprave pitne vode. Projekt sta v višini 2. 954.956,73 evra sofinancirala  Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Republika SlovenijaMestna občina Slovenj Gradec pa je za naložbo prispevala 1.285.045 evrov. 

Slovenj Gradec se že nekaj časa oskrbuje s pitno vodo, ki se pripravlja v sodobnem objektu z najsodobnejšo tehnologijo s postopkom ultrafiltracije. Na javni vodovod je priključenih več kot 78 odstotkov prebivalcev Mestne občine Slovenj Gradec.

Investicija bo zagotavljala ustrezno pitno vodo še za naslednje generacije.

V Komunali Slovenj Gradec smo ponosni na novo pridobitev in naši zaposleni strokovno usposobljeni za upravljanje,so sporočili iz Komunale Slovenj Gradec.

O odprtju najsodobnejšega objekta v Suhem dolu smo poročali TUKAJ.

Vir: Komunala Slovenj Gradec

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec z veseljem vabi vse radovedne občane na dan odprtih vrat nove vodarne za pripravo pitne vode v Suhem Dolu.