Search
Close this search box.

Črna razglašena za ogroženo območje, prihaja dodatna kadrovska pomoč

Kot smo že poročali, je Vlada RS z današnjim dnem pričela z obiski slovenskih regij, z namenom, da se iz prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo in obenem pripravi tudi ustrezne ukrepe in rešitve. Vlada je kot prvo obiskala Koroško regijo.

Med drugim je minister za zdravje Tomaž Gantar obiskal Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se je pogovarjal z vodstvom bolnišnice, predstojniki oddelkov in predstavniki zdravstvene nege. Seznanjen je bil tudi s soočanjem z vedno večjim številom okuženih v regiji in ostalim aktualnim dogajanjem v slovenjgraški bolnišnici.

V izjavi za medije pa je minister Gantar spregovoril tudi o Črni na Koroškem, ki je že razglašena za ogroženo območje.

VIDEO: Izjava ministra Tomaža Gantarja po obisku SB Slovenj Gradec: “V Črni so lahko srečni, da je razglašena za ogroženo območje, to pomeni možnost dodatne kadrovske pomoči.”

Črna na Koroškem je že nekaj dni v slovenskem vrhu po deležu aktivno okuženega prebivalstva. Ta je za torek znašal 1,463 odstotka, kar je rahlo manj kot dan prej. Največje žarišče je Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer je število potrjeno okuženih z novim koronavirusom med uporabniki, zaposlenimi in prostovoljci skupaj preseglo sto.

Minister Gantar bo Črno na Koroškem in tamkajšnji CUDV skupaj z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem obiskal popoldne in podrobneje razložil nadaljnje načrte. Ocenjuje, da imajo v CUDV zaradi trenutnih razmer težave na vseh področjih, prepričan pa je, da je ob pomoči ureditev razmer možna.

Ker so v Črni potarnali, da so za razglasitev izvedeli iz medijev, pa je minister dejal, da ne vidi razlogov za vznemirjenje, in ponovil, da to ne pomeni nobenih omejitev gibanja in podobno, le možnost pomoči, za kar “bi bili pa lahko predvsem veseli, ne pa zaskrbljeni”, je dejal.

Pri tem naj še omenimo, da so se člani vlade najprej sestali na delovnem posvetu v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer so se seznanili z gospodarsko in splošno situacijo v regiji, pa tudi z epidemiološko sliko v zvezi s koronavirusom. V okviru zaostrene situacije glede COVID-19 pa so ministri in ministrice spregovorili tudi o delovanju civilne zaščite v omenjeni regiji. Čez dan pa sledijo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. Ob 18. uri pa zaključek s skupnim srečanjem v Občini Mežica.

Preberite tudi: Za sanacijske ukrepe v zgornji Mežiški dolini predvidena tudi doslej izpadla sredstva

Po zagotovilih ministrstva za delo v CUDV Črna v teh dneh prihajajo dodatne kadrovske okrepitve, obe ministrstvi pa zavodu nudita tudi vso potrebno pomoč. Sredstva za dodatne kadre v socialno varstvenih zavodih so zagotovljena in nove zaposlitve so ponekod že v teku, so navedli.

Minister za delo Cigler Kralj je danes sicer še pred odhodom v CUDV obiskal predvsem socialno varstvene zavode in se seznanil z razmerami na terenu, ki so zaradi soočanja z novim koronavirusom zelo zahtevne. Samo s skupnimi prizadevanji lahko zajezimo in ustavimo virus, je poudaril in na stojnici #OstaniZdrav v Slovenj Gradcu pozval k samozaščitnemu vedenju, kamor sodi tudi uporaba mobilne aplikacije #OstaniZdrav, so zapisali na ministrstvu za delo.

Vir: STA

Dogodki

Kot smo že poročali, je Vlada RS z današnjim dnem pričela z obiski slovenskih regij, z namenom, da se iz prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo in obenem pripravi tudi ustrezne ukrepe in rešitve. Vlada je kot prvo obiskala Koroško regijo.