Search
Close this search box.

Covid-19: S temi besedami je slovenjgraški župan nagovoril učence, njihove starše in pedagoške delavce

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je preko spleta nagovoril učence, starše in pedagoške delavce ter jih pozval k spoštovanju ukrepov, strpnosti in jih prosil za razumevanje.

Besedilo objavljamo v celoti. Najdete pa ga tudi na spletni strani MO Slovenj Gradec. Pri tem naj omenimo, da so Slovenj Gradcu včeraj potrdili 38 novih okužb, aktivnih primerov okužbe pa je po podatkih sledilnika 246.

Spoštovani učenke, učenci, pedagoški delavci in ceneni starši

“Epidemija Covid-19 je ponovno v razmahu, ukrepi za njeno omejevanje pa so lahko uspešni zgolj toliko, kolikor se jih držimo in jih izvajamo vsi, ne glede na starost, pomisleke, prepričanje in morebitno nejevero. Bolezen je pri nekaterih žal prehuda, da bi jo lahko omalovaževali in ker vendarle živimo v civilizirani družbi, kjer znamo in moramo poskrbeti drug za drugega, je torej edini pravi način vzajemno spoštovanje ter upoštevanje in poenotenje osnovnih preventivnih ukrepov, ki jih lahko izvaja vsak sam. Mednje sodijo testiranje in, v skladu s smernicami stroke, predvsem tudi cepljenje.”

Zavedam se, da so nekateri ukrepi neprijetni, a so žal potrebni. Bolezen namreč sama od sebe ne bo izginila, med ljudmi se bo širila in morila še dolgo, če se ji ne zoperstavimo. Naš zdravstveni sistem je pri tem na največji preizkušnji doslej, pomagajmo mu jo prestati. Zato vas prosim, da potrebnost ukrepov razumete in se jim v največji možni meri in vsaj za nujno obdobje tudi prilagodite.”

Starše prosim, da razumejo, da je tudi šolsko osebje primorano v izvajanje teh ukrepov na nacionalnem nivoju, tako s strokovne kot tudi z vladne strani. Tako pedagoškim delavkam in delavcem kot tudi ravnateljicam in ravnateljem pa moramo izkazati razumevanje in podporo, da bodo lahko svojemu vzgojno-izobraževalnemu poslanstvu sedaj dodali še varstveni in zdravstveni element, kar ni samoumevno, temveč je tudi to del izrednih razmer, ki nas omejujejo že skoraj dve leti.”

“Le s spoštovanjem obveznosti in sprejemanjem odgovornosti, ki jo v epidemiji nosimo vsak zase in hkrati drug za drugega, bomo širjenje okužb zajezili. Zanašanje, da bo to storil kdo drug namesto nas, je nezrelo in neodgovorno, zato pozivam vse, da se zavedo nujnosti ukrepov in resnosti situacije, v kateri smo se znašli.”

“Za razumevanje se vam zahvaljujem in želim, da ostanemo zdravi. Predvsem pa ohranimo spoštljivost in človečnost, saj bomo morali tudi po koncu epidemije ostati socialna bitja.”

S spoštovanjem. Tilen Klugler, župan

Dogodki