Search
Close this search box.

Članice DK Mislinjske doline zasedale na rednem letnem občnem zboru

V začetku leta je v društvih čas, da se pogleda v preteklost, na prehojeno pot in oceni delo, ki je bilo narejeno. Predvsem pa so redni letni občni zbori, namenjeni skrbnemu načrtovanju ciljev, potrjevanju programov dela in preučevanju finančnih zmožnosti, ki so še kako pomembne za izvedbo letnega programa. In to so storile danes tudi članice Društva kmetic Mislinjske doline, na čelu s predsednico Jožico Jeromel, ki so pod streho uspešno spravile že 26. redni letni občni zbor društva.

Zbora pa so se udeležili tudi nekateri gostje, med drugim predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule, župana Občine Mislinja Bojan Borovnik, župan Slovenj Gradca Tilen Klugler, direktorica Koroške kmetijsko gozdarske Zadruge Danica Ramšak in predsednice sosednjih društev. Za popestritev pa so poskrbele Bršljanke, ljudske pevke DK Mislinjske doline.

Jožica Jeromel je ob tem povedala: Ugotovile smo, da je za nami zelo plodno leto. Dobile smo priznanje vaške skupnosti Pameče in seveda dobile smo mlado kmetico leta, Marjeto Šteharnik. Tako nas v letu 2019 čaka veliko dela, ki ga bomo s skupnimi močmi uspešno opravile.« Jeromlova še dodaja, da je zelo ponosna na številno udeležbo. Zbora se je namreč, v Lopan centru v Mislinji, udeležilo 150 njihovih članic.

Naj omenimo, da so to leto ravno članice DK Mislinjske doline zadolžene za izvedbo izbora Mlade kmetice in gospodarja leta, za kar je glavna »krivka« Marjeta Šteharnik, lanskoletna zmagovalka na omenjenem izboru.

Še vedno pa v svoje vrste vabijo tudi nove žene in dekleta, ki bi se jim želel pridružiti, pri čemer naj povemo, da ni pogoj, da ste doma s kmetije. Zaželeno je, da imate rade naravo, ste pripravljene pomagati pri delu v društvu, spoznati nove kraje in ljudi ter preživeti prosti čas v družbi veselih in nasmejanih »kmetic«.

Dogodki