Search
Close this search box.

Člani SD na Koroškem nagovorili volivce: “Pripravljeni smo na vodenje Slovenije v zahtevnih časih, da uresničimo velike spremembe” (VIDEO in FOTO)

Socialni demokrati skupaj s kandidati za poslanke in poslance v okviru predvolilne kampanje nadaljujejo z akcijami "Drugače!" ter ob vpadnicah slovenskih mest inovativno predstavljajo ključne rešitve iz volilnega programa SD, ki jih imajo v načrtu, da Slovenija postane drugačna, bolj napredna, demokratična, solidarna in trajnostna. Včeraj so se ustavili na Koroškem, kjer so se ponovno predstavili vsi trije njihovi koroški kandidati za poslance na letošnjih državnozborskih volitvah.

Socialni demokrati smo zanesljivo najbolje pripravljena izbira za vodenje Slovenije, je ob obisku koroške regije med drugim dejala predsednica stranke Tanja Fajon.Imamo močno ekipo strokovnjakinj in strokovnjakov ter uresničljiv načrt velikih sprememb. Socialni demokrati smo izbira za vse, ki hočejo Slovenijo v varnih rokah. Za varno Slovenijo v napetih mednarodnih okoliščinah in za potrebne spremembe, da ustvarimo družbo blaginje, demokracije in varnosti za vse,” je dodala in poudarila, da je v ekipi veliko mladih obrazov.

VIDEO: Izjava predsednice SD Tanje Fajon

Po besedah Fajonovo SD na volitve stopa z jasnim načrtom na 240 straneh in konkretnimi cilji. Med drugim nameravajo zagotoviti, da bodo državljani prišli v 30 dneh do pregleda pri specialistu, 700 evrov minimalne pokojnine, 10.000 javnih najemnih stanovanj, zavzemajo se tudi za brezplačno šolsko prehrano in brezplačni vrtec za vse, postopen prehod na 32-urni delovni teden.

Pripravljeni smo na vodenje Slovenije v zahtevnih časih, da uresničimo velike spremembe. Da bomo imeli kakovostno in dostopno javno zdravstvo, prodorno in inovativno gospodarstvo, odličen sistem vzgoje in izobraževanja, kakovostne javne storitve, urejeno in demokratično družbo, svobodne in neodvisne medije, oblast pod močnim nadzorom civilne družbe in medijev. Tanja Fajon je k sodelovanju pritegnila številne strokovnjakinje in strokovnjake, sposobne doseči zastavljene cilje. Socialno demokracijo je odprla mladim ljudem in idejam, jo povezala s civilno družbo in oblikovala močno zavezništvo z opozicijo. Na listi Socialnih demokratov je skoraj polovica ženskih kandidatk in največ mladih doslej. Tudi v naši vladi bo enako število žensk in moških”, so danes na Koroškem ponovno povzeli predstavniki SD, ki so obiskali Mislinjo, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi.

Med koroškimi kandidati za poslance na letošnjih državnozborskih volitvah, ki so včeraj ponovno nagovorili volivce, so dr. Sebastjan Zbičajnik, ki bo kandidiral v 9. volilnem okraju – Slovenj Gradec, Jani Prednik, ki bo kandidiral v 10. volilnem okraju – Ravne na Koroškem in Marjan Šol, ki bo kandidiral v 11. volilnem okraju – Radlje ob Dravi.

Preberite tudi: Prednik pravi, da se da v politiki marsikaj realizirati le, če se znaš pogovarjati. Zbičajnik nam želi omogočiti nov začetek. Šol za varno in zanesljivo pot Slovenije, v kateri bomo prav vsi dostojno živeli

FOTOGALERIJA

Dogodki