Search
Close this search box.

Člani Društva upokojencev Ravne aktivni na različnih področjih

Ravensko društvo upokojencev skrbi za večjo psihofizično aktivnost in mobilnost svojih članov.

Društvo upokojencev Ravne na Koroškem nudi svojim članom najrazličnejše aktivnosti na področju športa in druženja. Tako so na voljo balinanje, kegljanje, pikado, biljard, tenis, streljanje z zračno puško, v zimskih mesecih pa smučanje in plavanje. Društvo upokojencev Ravne ima tudi ženski pevski zbor Korošice, članice pa s svojim petjem nastopajo na pevskih revijah in razveseljujejo oskrbovance v domovih starostnikov. Vsako leto ob prazniku mesta Ravne organizirajo slikarsko razstavo v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, organizirajo izobraževanja, npr. uporaba pametnega telefona, računalnika. Člani društva se še posebej radi udeležujejo izletov po Sloveniji in v sosednje države, vsako leto gredo na Martinovanje, v decembru pa zaplešejo na Štefanovem plesu.

Rešujejo socialno stanovanjske zadeve in sodelujejo v programih Starejši za višjo kakovost življenja starejših članov, Mlajši za starejše ter programu Prostofer, kjer prostovoljci v sodelovanju z Občino Ravne nudijo brezplačne prostovoljne prevoze za starejše in invalide. Predvsem program Prostofer je danes že dobro poznan med ljudmi.

Po Koroni, ki je delovanje društva nekoliko upočasnilo, si prizadevajo ponovno vzpostaviti pohodništvo, na področju kulture pa obiskovanje gledališč. V Društvu bi radi imeli tedenska druženja ob glasbi, plesu, pogovorih in smehu. Ker je v zrelih letih še toliko bolj pomembno, da ljudje ohranijo psihofizično kondicijo, da so aktivni in se družijo, v Društvu upokojencev vabijo vse upokojence, da postanejo aktiven del njihove družine in naredijo nekaj dobrega zase in tudi za druge.

Dogajanju v društvu lahko sledite na njihovem Facebook profilu DU Ravne na Koroškem. Za več informacij pa se lahko v času uradnih ur tudi oglasite v pisarni Ravenskega društva, na naslovu Ob Suhi 11, Ravne na Koroškem, ali pokličete Barbaro na telefonsko številko (02) 821 55 26.

Vir: ravne.si

Dogodki

Ravensko društvo upokojencev skrbi za večjo psihofizično aktivnost in mobilnost svojih članov.