Search
Close this search box.

Če se odpravljate na ogled narcis na Golico, potem morate vedeti to

Zaradi slabe vremenske napovedi Občina Jesenice prihajajoči konec tedna za obiskovalce ne bo zaprla ceste do Planine pod Golico in Javorniškega Rovta. Prav tako v omenjene vasi to soboto in nedeljo ne bo vozil brezplačni avtobus. Projekt Med narcise z busom se bo predvidoma znova izvajal 22. in 23. maja.

Občina Jesenice je zaradi lanskih težav s preveliko množico osebnih vozil v vaseh pod Golico v času letošnjega cvetenja narcis vzpostavila poseben prometni režim. Med lepimi majskimi vikendi, ko je obiskovalcev največ, je tako dostop do vasi mogoč le z brezplačnim avtobusom z Jesenic, medtem ko sta cesti v Planino pod Golico in Javorniški Rovt, razen za domačine in njihove goste, zaprti.

Takšno omejitev prometa so prvič izvedli prejšnji konec tedna. Kot so je izkazalo, so bili obiskovalci dobro seznanjeni z zaporo in so s pridom izkoristili brezplačni avtobus, ki je vozil iz središča Jesenic. 8. maja se je z njim peljalo 250, 9. maja pa 730 potnikov.

Prometni režim z zaporo ceste in brezplačnim avtobusnim prevozom so načrtovali tudi za ta konec tedna, vendar ga zaradi slabe vremenske napovedi ne bodo izvedli. Kot so sporočili z jeseniške občine, bo tako ta vikend za obiskovalce možen prihod z osebnimi vozili brez omejitev. Pozivajo pa jih, naj svoje vozilo ustrezno parkirajo. Oba dneva bosta od 8. do 13. ure delovali tudi informacijski točki za stavbo Občine Jesenice in v Planini pod Golico.

Po nekaj dneh lepega vremena v prejšnjem tednu so se sicer narcise, ki letos cvetijo kasneje kot prejšnja leta, po travnikih v karavanških vaseh nad Jesenicami že odprle, na Golici pa njihovo cvetenje pričakujejo konec maja. Kot sporoča Turistično informacijski center Jesenice, so lepo cvetoči travniki sedaj med drugim ob penzionu Pr’ Betel v Planini pod Golico in v Domu Pristava v Javorniškem Rovtu.