Častni občan Občine Dravograd bo postal Jože Fratar

Jože Fratar, Dravograjčan, ki je zagotovo lahko navdih mnogim. Z veliko truda in trdim delom je ustvaril uspešno podjetje Hygal d.o.o., ki daje kruh mnogim družinam naše regije, njegova nota dobrodelnosti pa je neizmerna in vredna vsega spoštovanja.

Danes je Občinski svet Občine Dravograd soglasno potrdil predlog za častnega občana Občine Dravograd in to bo postal Jože Fratar. Naziv mu bo slavnostno podeljen na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Dravograd, ki bo potekala konec junija.

Jože Fratar je s trdim in dolgoletnim delom ter s pomočjo žene Mojce in sinov ustvaril mednarodno uspešno podjetje Hygal d.o.o.. Perspektivno podjetje zaposluje veliko domačinov in piše prihodnost mnogim koroškim družinam. Veljajo za podjetje, ki ima visoke vrednote, ima pozitiven vpliv na zaposlene in jim zna prisluhniti. Jože Fratar pa velja tudi za človeka z izjemnim občutkom do sočloveka. Piše izjemno življenjsko zgodbo o uspehu, ki niti slučajno ni samoumevna in ni bila lahka, v njej je ogromno odrekanja, trdega dela in predanosti. Ostaja iskreno skromen in srčen človek, ki je pomagal mnogim pomoči potrebnim in še vedno skupaj s svojo družino premika neverjetne meje dobrodelnosti.

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec je na svojem Facebook profilu zapisal še: “G. Fratar se je še posebej izkazal tudi na humanitarnem področju z nesebično pomočjo vsakomur, ki se je znašel v težki življenjski situaciji. Kot krono njegove (in tudi širše družine) dobrodelnosti pa verjetno lahko izpostavim dobrodelno akcijo Katra Fratar, s katero je družina Fratar pokazala svoje veliko srce in ponesla tudi ime Dravograda v zelo pozitivnem smislu po celotni državi.”

Iskrene čestitke Jožetu Fratarju, ki si naziv častnega občana zagotovo zasluži. Njegova številna neprecenljiva dejanja so vredna vsega spoštovanja in lahko vzgled mnogim.

Vir: Fb Tone Preksavec

Dogodki