Search
Close this search box.

Bratuša: Število covidnih bolnikov je po dolgem času padlo pod tisoč, vlada ponovno zaseda

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je Maja Bratuša predstavila nekaj aktualnih podatkov glede razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji.

Danes je prvič po zelo dolgem času število hospitaliziranih padlo pod 1000 (989), kar je zagotovo spodbudna vest, je uvodoma dejala Maja Bratuša.

Preberite tudi: Vlada nocoj še brez končne odločitve o pouku za prihodnji teden in drugih ključnih ukrepih. Ob vstopu v Slovenijo manj izjem za vstop brez karantene in negativnega testa

7-dnevno povprečno število okužb je po včeraj objavljenih podatkih NIJZ znašalo 1.179, število oseb, ki so včeraj potrebovale bolnišnično oskrbo zaradi COVID-19 pa je včeraj znašalo 1.012. Ta dva kriterija je vlada včeraj upoštevala pri sprejemanju odločitev. Ob 11. uri pa se je na Brdu pri Kranju začela nadaljevalna razprava o morebitnem sproščanju ukrepov.

V skladu z odločitvijo vlade so trenutno rdeče vse regije razen Posavske in Jugovzhodne Slovenije. To pomeni, da sta tudi Goriška in Obalno-kraška, ki sta bili prej črni, izpolnili pogoje za prehod v rdečo fazo, je dejala Bratuša.

Bolnišnično oskrbo potrebuje 989 covidnih pacientov (včeraj je bilo takih 1012). Na intenzivni negi se trenutno zdravi 165 pacientov, kar je toliko kot včeraj. Skupaj je bilo sicer v bolnišnice včeraj sprejetih 67 pacientov, 74 pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih, je navedla Bratuša in dodala, da je V bolnišnicah umrlo 16 oseb.

Pri tem naj še omenimo, da bo novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše, na kateri bo spregovoril o aktualnem stanju glede bolezni covid-19, potekala danes ob 15. uri. O odločitvah vlade, ki bodo sprejete na današnji seji, vas bomo sproti obveščali tudi na naši spletni strani.

Več informacij glede števila novih okužb sledi.

Dogodki

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je Maja Bratuša predstavila nekaj aktualnih podatkov glede razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji.