Božiček včeraj razveselil tudi krajane Podgorja (FOTO)

V Slovenj Gradec je v ponedeljek prispel Božiček, ki je včeraj med drugim razveselil tudi krajane Podgorja. Vi pa ga lahko na območju slovenjgraške občine srečate še tudi danes, ko bo s svojim avtomobilom in spremstvom obiskal še nekatere zaselke in četrtne skupnosti.

Med 20. in 22. decembrom bo Božiček s svojim posebnim prazničnim vozilom prevozil celo občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter pozdravil in obdaril otroke. Mi smo se mu včeraj pridružili v Podgorju, danes pa ga lahko srečate še v Turiški vasi, na Legnu, obiskal bo tudi vaško skupnost Šmartno in Gradišče …

FOTOGALERIJA: Božiček razveselil krajane Podgorja

Pri tem naj spomnimo, da lahko v mestu miru obiščete tudi Božično vas. Kljub trenutnim epidemiološkim razmeram so v Slovenj Gradcu namreč tudi letos pripravili praznične vsebine, s katerimi želijo občankam in občanom pričarati vsaj delček prazničnega vzdušja. Med sprehodom po praznično okrašenem mestnem jedru Slovenj Gradca vas bo spremljala tudi glasba, prilagojena prazničnemu vzdušju meseca decembra.

Na Facebook strani JZ Spotur predvajajo božične pravljice, ki bodo otrokom popestrile praznične večere. Na Trgu svobode pa so v teh dneh postavili še Božično vas s pravljičnimi kotički, kjer lahko uživate prav vsi. Predvsem pa najmlajši.

V mestnem jedru so pripravili nagradno igro z naslovom »decembrsko raziskovanje mesta«, kjer si lahko družina ali posameznik z opravljenimi nalogami priigra praktično nagrado. Zemljevid z nalogami je na voljo na spletni strani www.spotur.si in Facebook strani.