Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu je zaživela Božična vas (FOTOGALERIJA)

Tudi Slovenj Gradec je že pred dnevi zasijal v soju prazničnih luči. V teh dneh pa lahko v mestu miru obiščete tudi Božično vas.

Kljub trenutnim epidemiološkim razmeram so v Slovenj Gradcu tudi letos pripravili praznične vsebine, s katerimi želijo občankam in občanom pričarati vsaj delček prazničnega vzdušja. Na Trgu svobode je že od 1. decembra dalje postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko oddate svoja pisma.

Med sprehodom po praznično okrašenem mestnem jedru Slovenj Gradca vas bo spremljala tudi glasba, prilagojena prazničnemu vzdušju meseca decembra.

Na Facebook strani JZ Spotur predvajajo božične pravljice, ki bodo otrokom popestrile praznične večere. Na Trgu svobode pa so v teh dneh postavili še Božično vas s pravljičnimi kotički, kjer lahko uživate prav vsi. Predvsem pa najmlajši.

V mestnem jedru so pripravili nagradno igro z naslovom »decembrsko raziskovanje mesta«, kjer si lahko družina ali posameznik z opravljenimi nalogami priigra praktično nagrado. Zemljevid z nalogami je na voljo na spletni strani www.spotur.si in Facebook strani.

Med 20. in 22. decembrom pa bo Božiček s svojim posebnim prazničnim vozilom prevozil celo občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter pozdravil in obdaril otroke. Urnik in relacija bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur in na občinskih portalih.

Kot so pojasnili na slovenjgraški občini, so za razsvetljavo namenili okrog 40.000 evrov, novost je adventni venček v krožišču ter nekaj dodatne dekoracije ter zamenjava dotrajane. Prireditev zaenkrat ne načrtujejo, razen če se bo epidemiološka situacija izboljšala.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Tudi Slovenj Gradec je že pred dnevi zasijal v soju prazničnih luči. V teh dneh pa lahko v mestu miru obiščete tudi Božično vas.