Search
Close this search box.

Boženk in Jakopin bosta branila slovensko čast v središču prestolnice

Danes se bo v večernih urah na Kongresnem trgu v Ljubljani končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V zaključnih obračunih bodo lahko domači gledalci stiskali pesti za lanska zmagovalca Tadeja Boženka in Vida Jakopina, ki bosta branila slovensko čast v središču prestolnice.

Boženk in Jakopin sta v sobotni četrtfinalni poslastici pod reflektorji premagala rojaka in državna prvaka Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika z 28:26 in 21:19 ter se uvrstila med najboljše štiri.

Ta bo na sporedu ob 18. uri, pomerila pa se bosta proti Italijanova Andrei Abbiatiji in Tizianu Andreatti, ki sta bila boljša od Avstrijcev Maximiliana Trummerja in Felixa Friedla z 21:15, 21:19.

V prvem polfinalu bosta igrali favorizirani avstrijski dvojici. Izkušena Clemens Doppler in Alexander Horst bosta izzvala prva nosilca Alexandra Huberja in Christopha Dresslerja. Slednja sta v četrtfinalu premagala Črtomirja Bošnjaka in Danijela Pokeršnika z 21:12, 21:18.

V ženski konkurenci slovenskih nastopov v boju za najvišja mesta ne bomo spremljali. V četrtfinalu sta nastopili Monika Potokar in Tjaša Kotnik, ki sta morali po treh nizih z 17:21, 21:19, 9:15 priznati premoč Latvijkama Anete Namike in Varvara Brailko.

Z ženskima polfinalnima obračunoma se bo ob 15. uri tudi začel popoldanski spored v Ljubljani, vrhunec pa bo dogajanje na Kongresnem trgu doživelo od 19. ure naprej, ko bosta na vrsti najprej oba obračuna za tretje mesto, nato pa še za naslov prvaka. Ženski finale bo ob 21. uri, moški uro pozneje.

Skladno z ukrepi in priporočili NIJZ bo tako na in ob prizorišču lahko 500 oseb, na tribunah bo lahko 400 gledalcev ob upoštevanju minimalne medsebojne razdalje z ločenimi sedeži.

* Spored zaključnih bojev:
- polfinale, ženske:
15.00 Windeleff/Trans Hansen (Dan) - Namike/Brailko (Lat)
16.00 Olsen/Bisgaard (Dan) - Cools/Van Den Vonder (Bel)

- polfinale, moški:
17.00 Huber/Dressler (Avt) - Doppler/Horst (Avt)
18.00 Jakopin/Boženk (Slo) - Abbiati/Andreatta (Ita)

- za tretje mesto, ženske:
19.00

- za tretje mesto, moški:
20.00

- finale, ženske:
21.00

- finale, moški:
22.00

Dogodki

Več iz istega kraja