Search
Close this search box.

Boštjan Noč v nov mandat na čelu Čebelarske zveze Slovenije

Čebelarsko zvezo Slovenije bo tudi v mandatu 2020-2024 vodil dosedanji predsednik Boštjan Noč. Potrjen je bil na sobotnem občnem zboru zveze. Noč, ki zvezo vodi od aprila 2007, je v kandidaturi izpostavil številne izvedene projekte in poudaril, da gre za skupno delo. Tudi v prihodnje pričakuje širše sodelovanje in napoveduje ambiciozen program.

Kot je v programu poudaril Noč, je osnovni moto in cilj njegovega predsedovanja bil in bo skrb za vse slovenske čebelarje, pri tem pa je kot osnovno nalogo predsednika in organov zveze izpostavil iskanje kompromisov za vse ciljne skupine čebelarjev. “Eden naših ciljev je, da smo vsi slovenski čebelarji registrirani in včlanjeni v čebelarska društva ter Čebelarsko zvezo Slovenije. Nad neregistriranimi čebelarji mora država povečati nadzor in jih strogo sankcionirati,” je poudaril Noč.

Preberite tudi: Želite postati čebelar? Odprte so prijave na tečaj za čebelarje začetnike

V okviru zveze deluje javna svetovalna služba v čebelarstvu, koncesija za opravljanje te službe pa poteče letos. Zato je Noč v programu izpostavil, da je prvi cilj pridobitev nove koncesije. Programi javne službe so utečeni, a potrebni stalne nadgradnje, velik izziv je reorganizacija terenske mreže svetovalcev, je med drugim v sicer daljšem programu navedel Noč.

Ob predstavitvi programa je predstavil tudi osveženo ožjo ekipo sodelavcev, v katero aktivno vključuje tudi ženske. V ekipo so kot podpredsedniki zveze vključeni Marko Alauf, Janez Vencelj, Marija Sivec in Matej Kotnik, ostali člani kolegija predsednika zveze pa so še Tatjana Vedlin, Karel Vogrinčič, Stanka Subotič in Miha Metelko.

Dogodki