Želite postati čebelar? Odprte so prijave na tečaj za čebelarje začetnike

Čebelarska zveza Slovenije bo v letu 2020 pripravila več brezplačnih tečajev za čebelarje začetnike. Tečaji bodo potekali v Hočah (Pivola), Šoštanju, Brdu pri Lukovici, Lescah, Tolminu in Kopru. Interesente vabijo, da se prijavijo na tečaj na njim najbližji lokaciji. 

Interesente vabijo, da se prijavijo na tečaj na njim najbližji lokaciji. Tečaji so namenjeni predvsem prihodnjim čebelarjem in čebelarjem začetnikom, ki čebelarijo manj kot tri leta ter se še niso udeležili tečaja za začetnike, so po možnosti že včlanjeni v čebelarska društva in imajo čebelarskega inštruktorja.

Pri tem naj še povemo, da članstvo v društvu ni pogoj za udeležbo na tečaju. Včlanitev v čebelarsko društvo je prostovoljno, vendar ga močno priporočajo ravno zaradi povezanosti in koordiniranosti čebelarjev v prostoru idr. Tečaj traja približno 42 ur in je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Tečajniki na koncu tečaja opravljajo pisno preverjanje znanja iz vsebin, ki so zajete na samem tečaju oz. v čebelarskem priročniku za začetnike, ki je uradno gradivo tečaja za čebelarje začetnike, pojasnjujejo na Čebelarski zvezi Slovenije.

Za uspešno končanje Tečaja za čebelarje začetnike veljajo naslednji pogoji: uspešno opravljeno preverjanje znanja ter udeležba na najmanj 35 urah tečaja za čebelarje začetnike, med katerimi je obvezna udeležba na praktičnem delu (10 ur). Če tečajnik tega usposabljanja še ni opravil prej, je obvezna tudi udeležba na Smernicah dobrih higienskih navad v čebelarstvu po načelih sistema HACCP (4 ure).

Tečajniki, ki izpolnjujejo vse pogoje za opravljen tečaj, po koncu tečaja prejmejo potrdila o opravljenem n-urnem tečaju za čebelarje začetnike.

Prijave so začeli zbirati v sredo 4. marca 2020 ob 19.00 uri (srednjeevropski čas). Največje število prijav za posamezen tečaj je 50. Na posamezen tečaj bodo sprejeli 50 prijav. Ostale prijave bodo uvrščene na čakalni seznam za primer morebitne kasnejše izpraznitve prostega mesta. Na tečaj se prijavite z izpolnitvijo spletnega obrazca, ki ga najdete TUKAJ.

Urnik posameznega tečaja bo sporočen pozneje, po uskladitvi s soorganizatorji in izvajalci (potek tečajev bo predvidoma april-junij 2020). Natančen urnik z datumi in kraji bodo vsi prijavljeni kandidati pred začetkom tečaja prejeli po e-pošti, pojasnjujejo na Čebelarski zvezi Slovenije.

Vir: Čebelarska zveza Slovenije

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije