Search
Close this search box.

Bolnišnica Slovenj Gradec vabi na prireditev ob 8. marcu in otvoritev razstave Matijaža Gostenčnika

Bolnišnica Slovenj Gradec vabi na kulturni dogodek ob dnevu žena, ki bo v torek, 8. marca 2023 ob 11. uri.
Fotografija je simbolična

V sredo, 8. marca. 2023, ob 11. uri, vas bolnišnični oddelek vrtca vabi pred vhod pediatričnega oddelka (zunaj) na kulturni dogodek.

Ob dnevu žena so za vas pripravili kulturni program s sodelovanjem otrok Vrtca Slovenj Gradec, učencev Prve osnovne šole, Glasbene šole in dijakov Srednje zdravstvene šole.

Ob tem bi radi poudarili pomen praznika in dolgo, trnovo pot boja za enakopravnost žensk, pa tudi povezavo praznika z začetkom pomladi: »Včasih, ko z Zahoda še nismo uvozili valentinovega, smo pomlad začeli s praznikom, ko so moški ženskam darovali cvetje. In moški so ga darovali vsem ženskam, ne le svojim dragim. In to ne le v okviru družine, temveč tudi na delovnem mestu. Tako da pravzaprav nobena ni ostala brez poklonjenega cveta. Najbolje tistega, ki je oznanjal pomlad. Začetek marca je namreč pravi čas za to«.

Naj omenimo, da bo na predvečer tega mednarodnega praznika v Galeriji prim. dr. Staneta Strnada Splošne bolnišnice Slovenj Gradec (glavna avla bolnišnice), v torek, 7. marca 2023, ob 17. uri otvoritev razstave z naslovom “Igra v steklu“, steklarskega mojstra Matijaža Gostečnika.

Nekaj besed o umetniku bo z vami delila umetnostna zgodovinarka in kustosinja v Koroškem pokrajinskem muzeju gospa Aleksandra Čas.

Ogled razstave bo možen v pomladnih mesecih.  

Vir: Bolnišnica Slovenj Gradec

Bolnišnica Slovenj Gradec vabi na kulturni dogodek ob dnevu žena, ki bo v torek, 8. marca 2023 ob 11. uri.