Bojkot pouka tudi na ravenski gimnaziji in Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu

Bojkotu pouka na daljavo, ki je danes potekal na pobudo iniciative Zahtevamo šolo, so se pridružili tudi dijaki in dijakinje ravenske gimnazije in Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. Ravnatelj gimnazije Dragomir Benko pravi, da protest podpirajo, ravnatelj zdravtstvene šole Blaž Šušel pa doda, da so dijakom sporočili, naj "se odločajo po svojem prepričanju, vedenju in vesti."

Dijaki in dijakinje Gimnazije Ravne na Koroškem so se večinsko pridružili bojkotu poučevanju na daljavo, po besedah ravnatelja Dragomirja Benka okoli 90 %. “Na šoli jih podpiramo, saj mislimo, in to smo že večkrat povedali, da se bi morali dijaki vrniti v šole. Po nekem modelu in ob upoštevanju pravil – tako kot to organizirajo po državah Evrope,” pove ravnatelj ravenske gimnazije in doda, da bi morali to posebej urediti za prvošolce in maturante.

Ravnatelj pravi, da so mnenja, da bi morali odločevalci na šolskem področju prisluhniti dijakom, če že ravnateljem in SVIZ-u ne, v njihovih prošnjah in zahtevah. “Pravzaprav imamo vsi občutek neke nemoči, ni komunikacije, že dogovorjena srečanja (dijaška skupnost) se odpovedo …”

Pouk na njihovi gimnaziji je, za tiste, ki se niso odločili za “protiZOOM protest”, danes potekal v obliki dodatnih razlag, preverjanj, pogovarjanj, je še pojasnil Benko.

Tudi na Srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec so se nekateri dijaki odločili za bojkot in drugi spet ne, pojasni ravnatelj šole Blaž Šušel, ki še pove, da so bili danes pri pouku na daljavo razredi z zelo nizko udeležbo in taki, kjer so bili prisotni skoraj vsi.

Učitelji na zdravstveni šoli, so po besedah ravnatelja prilagajali pouk razmeram. Šušel še pojasni, da “kar nekaj podajanja snovi pa redno poteka tudi  po drugih informacijskih kanalih (mimo ZOOMa) in bo prisotnost možno ugotavljati nekoliko kasneje. Glede protesta, za katerega ravnatelj pove, da so izvedeli preko medijev, pa so dijakom sporočili, “da se odločajo po svojem prepričanju, vedenju in vesti.”

Preberite še: Berzelak: “Osebno podpiram protest dijakov, saj odgovorni res niso naredili vsega, kar bi se dalo, da njihova odsotnost s šole ne bi bila tako zelo dolga”