Search
Close this search box.

Bogato založene stojnice na Dobrodelni bazar OŠ Slovenj Gradec privabile množico obiskovalcev (FOTO)

Danes, 26. 11. 2019, je na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec potekal že tradicionalni 12. dobrodelni bazar.

Dogodek je bil namenjen povezovanju in druženju vseh učencev, staršev, delavcev šole in tudi zunanjih sodelavcev, ki so pri pripravi bazarja nesebično pomagali. Bistvo dobrodelnosti je potrebno poiskati v dobesednem pomenu – delati dobro, menijo organizatorji dogodka, ki so tudi letos nanj privabili množico obiskovalcev.

»Trudimo se, da delamo dobro v korist naših učencev, saj so vsa sredstva, ki jih zberemo na bazarju, namenjena v šolski sklad – večina teh sredstev gre za učence iz družin z materialno stisko, nekaj pa gre tudi za nadstandard šole in raziskovalno dejavnost,« še dodajajo na šoli.

V sklopu letošnjega dobrodelnega bazarja so bile pred Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec postavljene stojnice, na katerih so lahko obiskovalci kupili izdelki učencev, staršev in učiteljev. Prav tako so bile na voljo domače dobrote z bližnjih kmetij, slaščice iz pod rok staršev, frizerska delavnica …

Bazar pa so popestrili tudi s kulturno-zabavnim programom učencev in drugih gostov ter v zrak spustili balon želja, z željami, ki so jih nanj zapisali učenci.

Dogodki