Bo jutri znana odločitev o financiranju 3. razvojne osi?

Cesta tovornjak

V petek, 30. avgusta, se bo v prostorih Mestne občine Velenje sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a bodo poročali o aktivnostih na projektu 3. razvojne osi, so sporočili z Mladinskega sveta Ravne, kjer dodajajo, da ob tem Koroška pričakuje glavno informacijo, ali je predlog poroštvenega zakona dobil zeleno luč v koaliciji in na vladi.

Preberite tudi: Poziv Šarcu: “Morebitno nasprotovanje poroštvu zastavlja vprašanje odgovornosti za škodo, ki se lahko povzroči gospodarstvu in prebivalstvu na celotnem območju ob severnem kraku 3. razvojne osi”

Škarje in platno sta zdaj v rokah ministra za finance dr. Andreja Bertonclja in Šarčeve vlade kot celote, saj mora za letošnji pričetek gradnje 3. razvojne osi, še zapreti finančno konstrukcijo s sprejemom poroštvenega zakona. Druge poti ni in to vemo že dolgo. Zato je samo vprašanje, ali bo podala zeleno luč, ali pa se bo projekt zaradi odločitve vlade Marjana Šarca ustavil.

Vse nadaljnje aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os so odvisne od informacij iz jutrišnjega srečanja, ki se ga bo udeležil koordinator Aljaž Verhovnik.

Korošci letos HOČ`MO prvo lopato!

Vir: Mladinski svet Ravne

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.