Search
Close this search box.

Bili smo priča že drugemu Dnevu ljubiteljske kulture na Štrekni

Pestro je bilo danes dogajanje ob kolesarski progi Štrekna, pa tudi v mestnem jedru Slovenj Gradec. Naj živi ljubiteljska kultura!

Vseslovenska akcija Tedni ljubiteljske kulture je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji, v okviru katere ustvarja več kot 107.000 kulturnih ustvarjalcev, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko namenjajo kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo.

Danes, 20. maja 2023 smo bili priča pestremu dogajanju v okviru Tedna ljubiteljske kulture na kolesarski stezi Štrekna ter v mestnem jedru Slovenj Gradca. Odvijal se je namreč že II. Dan ljubiteljske kulture na Štrekni. Od 10. ure dalje se je zvrstilo preko 30 kulturnih društev in sekcij, ki so se na več lokacijah predstavile s svojim programom.

Mihael Šuler – vodja Območne izpostave JSKD Slovenj Gradec je takole danes ponesel popotnico med umetnike in kulturnike: “Ponosni bodite na to, kar ustvarjate!”

Dogodek je rezultat dobrega sodelovanja med Območnima izpostavama JSKD Slovenj Gradec in Dravograd ter RRA Koroška, s čimer se med seboj povezujejo prizadevanja za čim intenzivnejši kulturni utrip Mislinjske doline in širšega območja na eni strani ter prizadevanja za spodbujanje trajnostne mobilnosti v obliki kolesarjenja na drugi.

Dogodku je danes dobro služilo tudi vreme. Vsi prisotni so se strinjali, da je bil zelo lep dan druženja vseh, ki imajo radi ljubiteljsko kulturo, kolesarjenje in Štrekno.

Dogodki

Pestro je bilo danes dogajanje ob kolesarski progi Štrekna, pa tudi v mestnem jedru Slovenj Gradec. Naj živi ljubiteljska kultura!