Beovićeva pojasnila, da PCT ostaja pogoj v šolah. Napovedala tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19

Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović je za Televizijo Slovenija pojasnila, da bo v šolah od septembra veljal pogoj PCT. Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, ki so v nevarnosti za hujši potek bolezni.

Ministrstvo za izobraževanje je sicer predlagalo samotestiranje učiteljev, odločitev pa bo na svetovalni skupini za covid-19 in vladi, je v izjavi po današnjih sestankih z ravnatelji vrtcev in šol dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

Beovićeva pa je danes po srečanju svetovalne skupine za covid-19 ma TV Slovenija zatrdila, da bo v šolah nujno izpolnjevanje pogoja PCT – torej dokazovanje, ali so preboleli, cepljeni ali testirani.

Preberite tudi: Janša: Šolsko leto se bo začelo pod enakimi pogoji, kot se je prejšnje končalo. A finančnih rezerv skoraj ni več

Glede šolskega okolja je poudarila, da lahko tudi otroci resno zbolijo, obstaja pa tudi možnost, da bolezen prenesejo še v družinsko okolje, kjer lahko huje zboli še kateri drug član, je opozorila. Pri tem je učitelje pozvala, naj se cepijo.

Tudi na ostalih delovnih mestih je poudarila pomen cepljenja.Na vseh delovnih mestih bi bilo idealno, da so vsi prisotni na delu cepljeni, in prav tako njihove družine. Kljub temu, da cepivo ni stoodstotno učinkovito se s tem zelo zmanjša možnost, da virus vdre v kolektiv,” je pojasnila.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije