Search
Close this search box.

Arso opozarja: Prihajajo krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo

Danes popoldne, 7. 7. 2019, spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Možna so krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

Na spletnem poratlu neurje.si pa so zapisali, da se nam obeta pestra nedelja. Našim krajem se približuje hladna fronta, ki nas bo prešla popoldan in zvečer. Pred njo se bodo ponekod, predvsem v južni polovici Slovenije pojavljale predfrontalne nevihte, ki so lahko lokalno zelo močne. Ob predfrontalnem dogajanju je ob močnih nevihtah možna debela toča.

Popoldan se bodo iz smeri Avstrije začele pojavljati pogoste plohe in nevihte, ki se bodo nato s prehodom fronte pomikale proti jugu, preko Slovenije. Ob prehodu frontalnih neviht je lokalno pričakovati močan nevihtni piš in nalive, možna pa je tudi toča, ki pa v tem delu poslabšanja predvidoma ne bo debela. Najbolj pestro bo ob prehodu fronte najverjetneje na jugozahodu Slovenije.

Po zadnjih podtakih spletnega portala neurje.si so v južni polovici Slovenije že nastale prve predfrontalne nevihte. V prihodnjih urah so tam možna neurja s točo, silovitimi nalivi in močnim vetrom. Možen je razvoj superceličnih neviht. Največja nevarnost za neurja bo na Dolenjskem in v Posavju ter nato naprej v smeri Hrvaške (Karlovac, Sisak, Zagreb). Frontalni del poslabšanja pa nas bo od severa zadel v popoldanskem in večernem času.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate TUKAJ.

Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo. Jutri bo zjutraj in dopoldne deloma sončno, nato se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se zavlekle še v noč na torek. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

Držimo pesti, da se na Koroškem ne ponovi huda ura preteklih dni, ko je bilo najhuje na območju Občine Mislinja, ki ji je na pomoč pri sanaciji že priskočila MO Velenje, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vir: ARSO, Neurje.si

Dogodki