Search
Close this search box.

Anej Gorenjak na učni uri pri svetovno znanem trobentaču v Parizu

Talentirani 16 letni Korošec podira nov mejnik na svoji glasbeni poti. Tokrat črpa znanje od svojega idola - v Rusiji rojenega izraelskega trobentača, ki spada med "največje" na svetu.

Za Aneja Gorenjaka lahko brez slabe vesti zapišemo, da je čudežen deček, ki v sebi nosi ogromen glasbeni talent in potencial. Seveda pa to ni dovolj. K temu dodaja tudi ogromno trdega dela in vaje ter sledi svojim sanjam.

Pri svojih 16 letih je že velikokrat opozoril nase in dosegel izjemne glasbene uspehe. Njegova največja želja je še vedno postati trobentač solist. S svojim trdim delom, vsakodnevno vajo, odrekanjem sledi in vztrajno hodi po svoji poti, ki je naporna, strma, včasih neprizanesljiva … Izhaja iz glasbene družine. Mama Vera in oče Andrej mu trdno stojita ob strani, ga podpirata in sta upravičeno ponosna nanj. Tukaj so še sorodniki, prijatelji, sokrajani in občani. Vsa Koroška pozna Aneja in mu z veseljem prisluhne!

Foto: Dobran Laznik

Trenutno se s svojima staršema nahaja v Parizu. Uresničila se mu je namreč še ena, nekoč nepredstavljiva želja. Svoje znanje mu predaja svetovno znan trobentač Sergei Nakariakov. Glasbenemu virtuozu in mojstru namreč Anej velikokrat prisluhne pred spanjem in mu je nekakšen idol.

Sergej Nakariakov, v Rusiji rojeni izraelski trobentač, se je uveljavil kot eden najbolj iskanih trobentačev na mednarodnem prizorišču. Obdarjen je z redko kombinacijo osupljive virtuoznosti, uglajenega in žametnega zvoka. Nakariakov sodeluje s številnimi najbolj cenjenimi orkestri, dirigenti in glasbeniki po vsem svetu.

Izjemna izkušnja za mladega Korošca Aneja Gorenjaka in komaj čakamo, da se vrne domov in nam o njej pove še kaj več. Sicer pa mu želimo uspešno na njegovi glasbeni poti tudi v prihodnje. Vemo, da nam ima še veliko za pokazati in veselimo se njegovih uspehov v prihodnje. Bravo Anej!

Dogodki

Talentirani 16 letni Korošec podira nov mejnik na svoji glasbeni poti. Tokrat črpa znanje od svojega idola - v Rusiji rojenega izraelskega trobentača, ki spada med "največje" na svetu.