Search
Close this search box.

Anastazija Pirnat se bo v Galeriji Ravne predstavila s prvo samostojno razstavo

V Galeriji Ravne odpirajo razstavo koroške umetnice Anastazije Pirnat. Na razstavi "Ničesar ne morem reči kar tako" se bo mlada umetnica kot zmagovalka umetniškega natečaja "Koroška, kdo si?" predstavila z deli, nastalimi v zadnjih treh letih.

Na svoji prvi samostojni razstavi z naslovom “Ničesar ne morem reči kar tako” se bo mlada umetnica Anastazija Pirnat kot zmagovalka natečaja “Koroška, kdo si?”, ki ga Klub koroških študentov in KMKC Kompleks organizirata skupaj z Galerijo Ravne, predstavila z deli, ki so nastala v zadnjih treh letih.

Preberite še: Znana je zmagovalka umetniškega natečaja “Koroška, kdo si?”

Kot so pojasnili v KGLU Anastazije Pirnat “ne zanima zgolj slika sama, pač pa razmerje, v katerega se s svojo vizualno pojavnostjo postavlja do vsebin, ki so privedle do njenega nastanka, in jih predstavljajo bodisi plesnive strani knjig ali pa analogne fotografije s konca prejšnjega stoletja. Umetnica jih začne obravnavati skozi proces negacije, ki ga stopnjuje z dodajanjem hudomušnih in/ali ironičnih izjav. Te posredno nagovarjajo spodletelost izraza skozi jezik in preizprašujejo možne načine soočanja z njegovo nezadostnostjo.”

FOTO: KGLU

Otvoritev razstave bo v četrtek, 15. aprila 2021, zaradi omejitev, povezanih z epidemijo covida-19, bo odprtje potekalo brez spremljevalnega dogodka. Ogled razstave je mogoč v obratovalnem času galerije, v četrtek, na dan odprtja pa po podaljšanem urniku od 14. do 18. ure.

Kustosinja razstave “Ničesar ne morem reči kar tako” je Neja Kasier. Razstava v Galeriji Ravne pa bo na ogled do 4. junija 2021

Anastazija Pirnat (Slovenj Gradec, 1996) je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pod mentorstvom Bojana Gorenca diplomirala leta 2019 in se vpisala na magistrski študij slikarstva. Njeno delo v največji meri obsega akril na platnu, vendar pa se poslužuje tudi tehnik kolaža in fotografije kot pomožnega medija. Sodelovala je na skupinskih razstavah, kot so Abstrakcija je na koncu tvoje cone udobja (Galerija Equrna, Ljubljana, 2018), TSUNK – Trienale sodobne umetnosti na Koroškem (Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec, 2018), S02E04 (Mestna občina Ljubljana, 2019) in Vabljeni mladi (Galerija DLUM, Maribor, 2019).

VIR: KGLU

Dogodki

V Galeriji Ravne odpirajo razstavo koroške umetnice Anastazije Pirnat. Na razstavi "Ničesar ne morem reči kar tako" se bo mlada umetnica kot zmagovalka umetniškega natečaja "Koroška, kdo si?" predstavila z deli, nastalimi v zadnjih treh letih.