Search
Close this search box.

Akcija Otroci za varnost v prometu: Policisti bodo skupaj z otroci razdeljevali izdelke voznikom, ki jih bodo ustavili v dneh okoli martinovega

Vsako leto v mesecu novembru, v času okrog martinovega, v sodelovanju z lokalnimi policijskimi postajami, šolami in vrtci v regiji izpeljejo akcijo »Otroci za varnost v prometu«.

NIJZ OE Ravne na Koroškem sodeluje kot organizator preventivnih aktivnosti za zmanjšanje tveganega in škodljivega pitja alkohola in krepitve varnosti v prometu.

Tako so v mesecu oktobru zbirali izdelke otrok koroških vrtcev in šol na temo varnosti v prometu, s poudarkom na sporočilu, da alkohol in vožnja ne spadata skupaj. Skupno so prejeli 1100 izdelkov, sodelovalo pa je 13 osnovnih šol z podružnicami, 5 vrtcev in 55 mentorjev. Izdelke smo nato, skupaj z informativnimi gradivi pristopa SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) razdelili med sodelujoče policijske postaje.

K sodelovanju so letos pristopile vse štiri policijske postaje, PP Ravne na Koroškem, PP, Radlje ob Dravi, PP Slovenj Gradec in PP Dravograd, česar so še posebej veseli.

Policisti bodo, bodisi skupaj z otroci, predstavniki Zveze šoferjev in avtomehanikov ali sami, razdeljevali izdelke voznikom, ki jih bodo ustavili v dneh okoli letošnjega martinovega. Poleg otroškega izdelka bodo vozniki prejeli tudi gradivo projekta SOPA, katerega namen je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje odraslih prebivalcev Slovenije ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih.

NIJZ OE Ravne na Koroškem se zahvaljuje vsem sodelujočim za dosedanje sodelovanje.

Besedilo: Nina Pogorevc, NIJZ OE Ravne na Koroškem

Dogodki

Vsako leto v mesecu novembru, v času okrog martinovega, v sodelovanju z lokalnimi policijskimi postajami, šolami in vrtci v regiji izpeljejo akcijo »Otroci za varnost v prometu«.