Search
Close this search box.

Odpirajo se tudi nižje ležeča koroška smučišča

Potem, ko nas je čez teden zima končno razveselila s snežno pošiljko, koroška smučišča ponovno ali celo prvič v sezoni odpirajo svoje proge.
Fotografija je simbolična

Že danes bodo svojo progo po krajšem premoru zaradi otoplitve, odprli na smučišču Bukovnik v Šentjanžu. Danes obratujejo od 16. do 20. ure, nato pa po ustaljenem urniku – med tednom nočna smuka od 16. do 20. ure, vikendi, počitnice in prazniki pa od 9. do 20. ure.

Jutri, v soboto, 21. januarja, ob 9.uri odpirajo tudi smučišče Rimski vrelec v Kotljah. V soboto in nedeljo bosta od 9. do 14. ure obratovali Mali vlečnica in otroški poligon, v ponedeljek, 23. januarja, med 9. in 18. uro pa tudi Velika vlečnica, ki zaradi zasneževanja za vikend še ne bo pripravljena.

V Črni na Koroškem bodo svoje smučišče prvič v sezoni odprli v ponedeljek, 23. januarja. Poleg smučanja imajo urejeni tudi dve tekaški progi – poleg tekaške proge v Bistri pri Plazniku, kjer je tek na smučeh že nekaj časa možen, od danes naprej tudi proga v Logih.

Za smučišče Poseka na Ravnah uradnega datuma otvoritve nimamo potrjenega, po neuradnih podatkih pa naj bi zagnali svojo vlečnico v sredo, 25. januarja.

Vsem smučarskih navdušencem želimo veliko smučarskih užitkov, upravljalcem smučišč pa ugodne zimske razmere.

Vir: fb Občina Črna, www.bukovnik.net

Dogodki

Potem, ko nas je čez teden zima končno razveselila s snežno pošiljko, koroška smučišča ponovno ali celo prvič v sezoni odpirajo svoje proge.