60 let dobrih sledi: Ravenski taborniki v prazničnem decembru z ‘maratonom’ dobrodelnih akcij

Taborniki Rodu Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem bodo v prihodnjem letu praznovali okroglo 60. obletnico ustanovitve. Ravenski taborniki so na občinski ravni že vrsto let prisotni kot aktivni člani krajevne skupnosti. V duhu prazničnega meseca in hkrati prihajajočega praznovanja obletnice ustanovitve, ki jo bodo praznovali 1. 2. 2020, so se v društvu odločili, da v mesecu decembru pripravijo nekaj različnih dobrodelnih akcij.
Z naravo k boljšemu človeku: dobrodelne akcije ravenskih tabornikov.

Predvsem december je čas v letu, ki je zapolnjen z veseljem, radostjo in obdarovanjem. Ker želijo z vizijo društva tabornikov in vrednotami, h katerimi taborniki stremijo, pripomoči k boljšemu svetu, so se osredotočili na štiri različna področja, kjer želimo tudi sami dodati svojo sled.

Njihovi cilji so naslednji:

  • Želijo zbrati vsaj 60 kg hrane za zapuščene živali. Doncija bo namenjena Društvu proti mučenju živali Koroške.
  • Za otroke iz socialno ogroženih družin želijo zbrati vsaj 60 kg šolskih potrebščin, ki so za mnoge družine težava tudi tekom šolskega leta.
  • Prav tako želijo zbrati vsaj 60 kg oblačil za socialno ogrožene družine in posameznike.
  • Ob vseh zgoraj zapisanih akcijah pa so se odločili, da se lotijo tudi zbiranja prostovoljnih prispevkov,s katerimi bodo nakupili 60 drevesnih sadik in jih spomladi zasadili.

Zbiranje bo potekalo v treh terminih, ko se bodo taborniki v tem prazničnem času pri različnih dogodkih na Ravnah, povezali s krajevno skupnostjo. Zato vas vabijo, da se jim pridružite že jutri, v četrtek, 5. 12, ko bodo v sklopu otvoritve novega drsališča na Ravnah pekli palačinke. Prav tako vas bodo slastne palačinke pričakale tudi v nedeljo 8. 12, pred Tušem na Ravnah. Akcija bo prav tako potekala še v soboto, 14. 12, ko pripravljajo praznično orientacijo in pa v petek, 20. 12, na isti lokaciji.

PREBERITE TUDI: Pripravite drsalke, na Ravnah odpirajo brezplačno mestno drsališče

Lokacije zbiranja:

četrtek, 5.12.2019 v sklopu otvoritve drsališča na Ravnah (med 17:00 do 20:00)
nedelja, 8.12.2019 pred Tušem na Ravnah (med 10:00 in 12:00)
sobota, 14.12.2019 pred Tušem na Ravnah ( med 10:00 in 12:00)
petek, 20.12.2019 pred Tušem na Ravnah (med 17:00 in 18:00)

Svoje donacije lahko oddate na njihovih označenih stojnicah v zgoraj naštetih terminih. V kolikor bi se njihovim akcijam želeli pridružiti, a se omenjenih terminov ne morete udeležiti, pa se nanje lahko obrnete tudi preko e-pošte. Dosegljivi so na naslovu: info@taborniki-ravne.si.

Z NARAVO K BOLJŠEMU ČLOVEKU!

Besedilo: Taborniki Rodu Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije