Search
Close this search box.

53-letnik v krožišču parkiral vozilo, po vozišču sprehajal psa ter storil več prekrškov

Fotografija je simbolična

V petek popoldne je policiste poklicala občanka in opozorila na nevarno vožnjo voznika kombiniranega vozila, ki je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem voznem pasu in po bankinah. Kmalu zatem so bili obveščeni, da je omenjeni voznik kombinirano vozilo parkiral na voznem pasu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet.

Policista, ki sta prišla na kraj sta mu zaradi nezanesljivega vedenja odredila preizkus alkoholiziranost, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled, so pojasnili na PU Celje.

Ob tem so dodali, da sta mu policista zaradi storjenih prekrškov začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval in je sedel v vozilo ter z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni
kleti.

Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, vendar znakov za ustavljanje ni upošteval. Pri vožnji je storil več cestno prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestno prometnih prekrškov, so še povedali na PU Celje in dodali, da sta ga policista uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil v nadaljevanju hospitaliziran. Za oba psa so poskrbeli v zavetišču.

Zoper 53-letnika sledi obdolžilni predlog. Prav tako bodo zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.

VIR: PU Celje

Dogodki