Search
Close this search box.

42. ApiSlovenija: Priložnost za izobraževanje in nakup čebelarske opreme

Danes, 16. 3. 2019, na celjskem sejmišču odpira svoja vrata največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi in srečanje čebelarjev ApiSlovenija 2019, na katerem boste našli najboljšo ponudbo čebeljih izdelkov in čebelarske opreme. Sejem pa je namenjen tudi projektu »V Sloveniji pijemo kavo in čaj z medom«, s katerim Čebelarska zveza Slovenije spodbuja pivce kave in čaja, naj si ju namesto s sladkorjem sladkajo z medom.

Pomlad je za čebele ključnega pomena in čebele so ključnega pomena za človeka. Zato čebelam v pomladi pripada sejem ApiSlovenija. Sejem tradicionalno poteka že več kot 40 let in čebelarska javnost ga je popolnoma posvojila.



Ob 10.00 uri bo na otvoritvi čebelarskega sejma zbrane nagovorila tudi ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki bo 11.00 uri sodelovala tudi na novinarski konferenci, kjer bo osrednja tema tekla o sejemskem dogajanju na ApiSloveniji in vseslovenskem projektu »V Sloveniji pijemo kavo in čaj z medom«.

Poleg zanimive prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov bo mogoče prisluhniti tudi številnim strokovnim predavanjem. Letos pa bo poskrbljeno tudi za čebelarjeve družinske člane in splošno javnost, saj se bodo lahko udeležili splošnih predavanj o uporabi čebeljih pridelkov in ureditvi okolice čebelnjaka. Širši program strokovnega srečanja in ostalih dogodkov najdete TUKAJ.

Sejma se lahko udeležite danes in jutri, in sicer med 9.00 in 18.00 uro. Naj omenimo, da bo v nedeljo, 17. marca, sejemsko dogajanje obiskal tudi predsednik DZ mag. Dejan Židan in izrazil podporo projektu pitja kave in čaja s slovenskim medom.

V istem terminu na Celjskem sejmu potekajo tudi sejmi Kulinart, Flora, Poroka, Altermed in Festival kave Slovenija. Cene vstopnic najdete TUKAJ, naj pa omenimo, da velja ena vstopnica za vče različnih sejmov.

Vir: Celjski sejem, ČZS

Dogodki

Več iz istega kraja