3. razvojna os: Jutri v DZ ponovno branje ključnega ukrepa za pričetek gradnje hitre ceste na Koroško (FOTO)

Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) je včeraj objavila sklep, v katerem je izmed šestih prijavljenih interesentov za gradnjo prvega odseka »Gaberke«, na trasi 3. razvojne osi Velenje-Slovenj Gradec, sposobnost sodelovanja podelila trem prijaviteljem. Na ta sklep je sicer možna še pritožba. Po pravno-formalno zaključenem postopku, bo sledila druga faza, v kateri bo izbran tisti izvajalec, ki bo ponudil najnižjo ceno. Tako bo izvajalec dokončno izbran in gradnja 3. razvojne osi na Koroško se bo lahko pričela!

Spomnimo, da Protokol o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško določa, da se bo gradnja hitre ceste na Koroško pričela decembra 2019. DARS zato lovi zadnje dni, da ujame rok iz protokola.

PREBERITE TUDI: V družbi premiera Marjana Šarca bodo podelili častne nazive ambasadorjem za koroško hitro cesto

Vzporedno s tem bo v četrtek, 28. novembra 2019, v Državnem zboru potekala seja Odbora za finance. Ta bo v 2. branju obravnaval predlog poroštva za pričetek izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Ta ukrep države je ključen za pričetek gradnje. V prvem branju predloga zakona so podporo napovedale skoraj vse poslanske skupine v parlamentu, zato v Mladinski iniciativi za 3. razvojno os pričakujejo, da bo poroštvo za 3. razvojno os deležno široke podpore tudi v drugem in tretjem branju, ko bo zakon dokončno sprejet.

“Smo dovolj ‘sitni’ in ‘sitni’ bomo še naprej!

V petek, 22. 11. 2019, ob 10. uri, je v sejni sobi Regionalne razvojne agencije (RRA) za Koroško potekala 3. redna seja Sveta Koroške regije, na kateri so se navzoči med drugim dotaknili tudi vprašanja pričetka gradnje 3. razvojne osi.

PREBERITE TUDI: Koroški župani ostro in enotno proti novemu proračunu: To ‘norijo’ je potrebno ustaviti! (VIDEO in FOTO)

Župan Občine Prevalje, dr. Matic Tasič (levo) in koordinator
Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik (desno).

Kot je dejal prevaljski župan, dr. Matic Tasič nov sestanek Mladinske iniciative za 3. razvojno os planirajo nekje v prvih desetih dneh v decembru. “Sicer pa stvari na DARS-u potekajo tako, kot so si jih zastavili, razpisi in ostalo, zato računamo, da bomo čim prej dobili nove informacije o tem, v kakšni fazi so razpisi za gradnjo prvega odseka Gaberke in kako naprej. Smo dovolj ‘sitni’ in bomo ‘sitni’ še naprej, ker to, da je poroštveni zakon šel v prvem branju v DZ skozi, pomeni le en kamenček, ki je sestavni del cele zgradbe 3. razvojne osi. Je potreben pogoj, ni pa zadosten pogoj in mi moramo delati na vseh zadostnih pogojih, da bo šel zakon tudi skozi drugo in tretje branje.

Jutri, 28. 11. 2019, ob 19. uri, bo na Ravnah na Koroškem potekala tudi prireditev »Ambasadorji HOČ`MO CESTO!«, katere organizatorica je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Na dogodku so udeležbo potrdili predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, minister za finance dr. Andrej Bertoncelj in dr. Tomaž Vidic, predsednik uprave DARS d.d. Dogodek je odprt za javnost. Vse informacije o dogodku najdete TUKAJ.

Vir: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila