Search
Close this search box.

3 prednosti dobro izoliranih garažnih vrat, na katere ne bi pomislili

Glasna, poškodovana, počasna garažna vrata … čas je za menjavo!

Zamenjava garažnih vrat je eden od najlažjih načinov za izboljšanje izgleda vašega doma. Hkrati pa gre za tako obnovo, ki domu dvignejo vrednost. In nenazadnje, za nakup novih garažnih vrat morda odštejemo manj kot za vsa hišna popravila skupaj. V kolikor boste izbrali kakovostnega ponudnika vrat, bo prednosti toliko, da boste pozabili na izdatke, menijo v podjetju Hanus,

Stroški ogrevanja in energije se precej spreminjajo, vsak od nas pa si želi, da bi le ti ostali čim nižji. Prav tukaj je ključna dobra izolacija. Tudi garažnih vrat, poudarjajo v podjetju Hanus. Vas zanimajo prednosti dobro izoliranih garažnih vrat?

1. Dobro izolirana garažna vrata prihranijo veliko energije in nižajo stroške ogrevanja

Večina nasvetov glede prihranka energije je osredotočenih na notranjost doma, to je na izolacijo oken, vhodnih vrat, dobrega ogrevalnega sistema … na garažo pa žal velikokrat pozabimo. To se ne bi smelo dogajati. Morda si s hišo delijo skupno steno, morda je nad njimi soba. Kakorkoli, garaža, ki si steno deli s hišo najverjetneje ni ogrevana in prav zato lahko precej zniža temperaturo doma.

Prav tako garaže ne dojemamo kot prostora v katerem bo kdorkoli živel, zato zanjo veljajo precej drugačni standardi. Dovoljenih je veliko več špranjic, lukenj in drugih predelov, ki omogočajo uhajanje hladnega zraka. Garažna vrata odpiramo večkrat dnevno in vanjo spustimo hladen zunanji zrak. Če garažna vrata niso dobro izolirana, lahko hladen zrak vdira v dom tudi, ko so zaprta. Tako bodo stroški visoki, vas pa bo še zmeraj zeblo.

V kolikor garažna vrata velikokrat odpirate ali pa jih celo uporabljate kot oseben prehod, bodo stroški lahko malce višji tudi, če bodo dobro izolirana. Namesto tega, da vsakič v celoti odpirate rolo ali pa sekcijska vrata, morda izberite stranska sekcijska vrata ali pa vrata v vratih. Namesto celotnih vrat se bo tako odprl ožji predel, ki bo dovolj velik za vaš prehod.

2. Dobro izolirana garažna vrata so bolj vzdržljiva in odporna na vremenske razmere

Še ena prednost dobro izoliranih garažnih vrat je vzdržljivost. Dobro izolirana garažna vrata, pa naj bodo za industrijsko ali splošno rabo, so drugačna od starejših enoplastnih garažnih vrat. Veliko današnjih, modernejših in boljše zasnovanih garažnih vrat, ima jekleni ali aluminijast okvir. Ta je napolnjen z izolacijo, ki se nato stisne med enojne ali dvojne jeklene plošče. Tako ustvarimo lahka, energetsko učinkovita garažna vrata, za katera obstaja manj verjetnosti, da bi se hitro poškodovala. Starejša garažna vrata so bila običajno narejena iz tanjših jeklenih panelov in brez izolacij. Tako jih je bilo povsem preprosto poškodovati z morebitnim udarcem avtomobila ali pa celo s kolesom in košarkarsko žogo. Te manjše poškodbe pa zahtevajo veliko več vzdrževanja, pojasnjujejo v podjetju Hanus.

Za poškodbe je velikokrat lahko krivo tudi vreme. Hladno vreme ima vpliv na jeklene komponente vrat, vročina pa na panele. Ekstremno nizke ali visoke temperature lahko vplivajo tudi na vzmeti in vodila vrat. Izolacija pa vrata avtomatsko obvaruje pred temperaturnimi nihanji.

3. Dobro izolirana garažna vrata poskrbijo tudi za vaše jeklene konjičke

Avtomobili v garažah, ki so zavarovani z dobro izoliranimi garažnimi vrati, ne bodo izpostavljeni izredno mrzlemu vremenu in zmrzali. Nizke temperature lahko precej škodijo avtomobilu, saj se lahko pojavi:

  • krajša življenjska doba avtomobilske baterije ali pa prazna baterija,
  • težave z menjalnikom, motorjem in zavorno tekočino,
  • nizek zračni tlak v pnevmatikah,
  • nezanesljivo ožičenje.


Nižje kot bodo temperature, več možnosti je, da bo avtomobil naletel na eno od zgoraj opisanih težav. Glede na raziskave pa naj bi dobro izolirana garažna vrata dvignila temperaturo v garaži za približno 6 °C. To se pa že precej pozna, kajne?

Za vrhunska in odlično izolirana garažna vrata poskrbimo prav mi. Izpolnite obrazec na naši spletni strani ali pa pokličite na 051 899 990 in skupaj bomo zagotovo našli rešitev, ki bo zadostila vsem vašim željam in potrebam,” sporočajo iz podjetja Hanus.

Dogodki

Glasna, poškodovana, počasna garažna vrata … čas je za menjavo!