Search
Close this search box.

25 zaposlenih iz slovenjgraške bolnišnice v samoizolaciji

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so čez vikend opravili 68 testov na Covid-19, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. Hospitalizirali so dva pacienta, pri katerih je bil test pozitiven in sta bila skladno s protokolom premeščena v UKC Maribor.

Pojasnili so še, da imajo zaradi vdora v belo cono kar pomeni, da pacient z negativnim izvidom postane pozitiven, v samoizolaciji 25 zaposlenih. Prvi njihovi izvidi so bili negativni.

Dodali so, da bodo pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve triažirani pred Urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom Covid-19, pa bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka. “Zaradi potreb pacientov bomo določene storitve pod nujno in zelo hitro izvajali še naprej, tako da prosimo paciente, da so dosegljivi na kontaktne številke in se dogovorijo z osebjem za obravnave. Trudimo se, da opravimo čim več storitev za naše paciente, ker vemo, da potrebujejo naše storitve, epidemiji pa še ni videti vrha.” so še sporočili. “Vse paciente prosimo, da spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico.”

Pacienti, pri katerih obstaja sum na okužbo z novim koronavirusom, pa so obravnavani v Urgentnem centru. “Vsem priporočamo in svetujemo, da spoštujejo splošna navodila o uporabi osebne zaščitne opreme in splošne veljavne omejitve.”

V sporočilu za javnost pa so se še zahvalili podjetju TAB Mežica in SIJ Metal Ravne za donacijo zaščitnih mask FFP3, ki jih v bolnišnici nujno potrebujejo pri oskrbi in negi pacientov okuženih s Covid-19.

Preberite še: Dobre novice: Na Koroškem od včeraj ni novih potrjenih primerov okužb