Search
Close this search box.

18. Ravenske dneve so zaključili s tradicionalnim srečanjem župana z upkojenci (FOTO)

Po tednu dni zabavnih, športnih in kulturnih prireditev so v nedeljo na Ravnah s prireditvijo, tradicionalnim srečanjem župana z upokojenci, zaključili 18. Ravenske dneve.

FOTO: TIC Ravne. Po uličnem dogodku Country folk na ulici so na Ravnah ustanovili tudi Plesno skupino Koroškega Medgeneracijskega Centra Ravne, ki jo vodi Simona Stopar, ki se je predstavila že na ravenskih ulicah, pa na 64. Koroškem turističnem tednu v Črni na Koroškem, v nedeljo pa tudi na srečanju župana z upokojenci.

Na že 12. tovrstnem srečanju so prisotne med drugim pozdravili in nagovorili direktor ZKŠTM Aleš Logar, predsednik Društva Upokojencev Ravne Jože Prednik, ki se je tudi zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Vodja Koroško medgeneracijska centra, Marjana Kamnik, ki je povedala nekaj besed o medgeneracijskem centru, kjer obiskovalci in udeleženci številnih aktivnosti dnevno spletajo nova poznanstva, tudi prijateljstva, krajani namreč dnevno prihajajo na kavo in pogovor, nekateri poiščejo tudi strokovno pomoč … Kamnikova pa je na nedeljskem srečanju spregovorila tudi o dolgotrajni oskrbi. Seveda pa je bil med govorniki tudi gostitelj dogodka, župana Občine Ravne, dr. Tomaž Rožen, ki je po končanem uradnem delu tudi tudi letos poskrbel za brezplačno pogostitev.

FOTO: TIC Ravne. Zadnja prireditev v okviru Ravenskih dnevovo vsako leto v šotor pri bazenu privabi številno množico obiskovalcev.

Rožen je v svojem nagovoru obudil spomin na pomembnejše dogodke v občini Ravne v zadnjem letu, predstavil investicije, ki so trenutno v teku, ob robu pa nanizal še načrte, od skorajšnje možnosti organiziranih prevozov za starejše v sodelovanju s Koroškim medgeneracijskim centrom, do nove tenis izkušnje na pokritem igrišču in ne nazadnje gradnje doma starostnikov in vrtca, saj se zaveda pomena skrbi za vse člane lokalne skupnosti. Med drugim je zbrane spomnil na njihov prispevek, se jim zahvalil za oblikovanje skupne preteklosti in za vso modrost, ki jo delijo med ostale ter se na plesišču tudi veselo zavrtel.

FOTO: TIC Ravne. Najstarejši udeleženec športnih aktivnosti DU Ravne, kar 91-letni Alojz Skarlovnik, je v nasvetu za dolgo, aktivno življenje poleg kegljanja dvakrat tedensko, z nasmehom predlagal veselo družbo in da preprosto nikoli ne pozabimo živeti.

Na stojnicah so se zbranim predstavili Čebelarsko društvo Ravne, Društvo sadjarjev Mežiške doline, s kmečkimi dobrotami kmetija Dvornik, Društvo diabetikov Mežiške doline, ki je izvajalo meritve sladkorja, gasilci PGD Ravne pa so izvedli srečelov, katerega izkupiček bodo namenili nakupu prepotrebne opreme. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ravne sicer ves čas marljivo skrbijo za preventivno in operativno dejavnost na območju Občine Ravne na Koroškem, ob tej priložnosti pa se zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali pri zbiranju dobitkov za nedeljski srečelov.

FOTO: TIC Ravne. Srečanje je namenjeno tudi podelitvi priznanj in nagrad najboljšim udeležencem športnih tekmovanj minulega leta.

Društvo upokojencev Ravne je od zadnjega srečanja z županom do zdaj izvedlo številne športne dejavnosti Kar 214 tekmovalk in tekmovalcev, iz osmih društev v Koroški regiji, se je v zadnjem letu namreč med seboj pomerilo v različnih športnih disciplinah. Tekmovali so v igranju tenisa, biljarda, kegljanja na vrvici, balinanja, kegljanja in pikada. Najboljši pa so že, kot veleva tradicija, tudi letos na ta dan za svoj trud in uspeh prejeli priznanja in nagrade, ki so jim jih podelili: predsednica komisije za šport in rekreacijo, Anica Abraham, župan Občine Ravne, dr. Tomaž Rožen ter poslanec v državnem zboru, Jani Prednik.

FOTO: TIC Ravne. Na prireditvi so zaigrali tudi člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc Ravne na Koroškem.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za pester kulturni program, v katerem so sodelovali člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc, pod vodstvom Alena Rožeja, Tina Kseneman, Vokalni kvintet Ajda, pod vodstvom Tanje Krivec, Plesna skupina Koroškega Medgeneracijskega Centra Ravne, ki deluje pod vodstvom Simone Stopar.

FOTO: TIC Ravne. Po končanem uradnem delu so za zabavo skrbeli Oberkrajnerji s pevko Marijano Mlinar.

Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo po uradnem delu pa je poskrbel ansambel Oberkrajnerji s pevko Marijano Mlinar. Program pa je povezovala simpatična in vedno nasmejana Janja Širnik.

Vir: TIC Ravne na Koroškem

Dogodki