Search
Close this search box.

14. maj: Prihaja premiera plesne grozljivke Navzgor

14. maja si boste v Kulturnem centru na Ravnah lahko ogledali premiero plesne grozljivke Navzgor.

V torek, 14. maja, bo ob 19:00 v Kulturnem centru Ravne v sklopu Svobodnega abonmaja premiera 3. sezone kulturnega izobraževalnega programa Gledališča DELA. Tokrat se bodo koroški publiki predstavili s plesno grozljivko Navzgor, ki je nastala v njihovi produkciji in koprodukciji delavnic sodobnega plesa ter izobraževalnega programa Gledališča ŠOLA.

Plesna grozljivka nas popelje v prihodnost, v leto 2054, v zakulisje nekdanjega gledališkega odra. Čas gledališča je minil, dvorane pa ostajajo prazne. Vse, kar je ostalo od gledališča, so prazni prostori med sedeži, saj občinstva ni več. Na prostorih, kjer bi naj sedelo občinstvo, sedaj plešejo duhovi. Ti izvajajo svoj dance macabre – ples mrtvecev. Občinstva ni več, nihče ne odgovarja, ne hvali, ne obsoja. Oder je prepuščen samemu sebi, ne prikazuje več predstav, spogleduje se le še s praznino.

Duhovi bodo spregovorili z govorico telesa. Nastala je plesna grozljivka, ki vas popelje v svet smrti gledališke kritičnosti in vas ponovno združi ter popelje v višave.

Predstava je v sklopu Svobodnega abonmaja, posamezna vstopnica za predstavo pa znaša 12 €. Po premieri bo predavanje strokovnjaka Roka Vevarja o sodobnem plesu.

Dramaturgija: Tea Kovše
Koreografija: Katja Vravnik
Performerji: Tisa Praprotnik, Blaž Kitek, Fiona Sirovina Dvornik
Plesalki: Tisa Praprotnik in Sabina Pečovnik
Kostumografija: Romanca Šart
Oblikovanje luči: Tea Kovše
Zvočna podoba: Katja Vravnik
Avtor glasbenih komadov: Aleš Gangl
Mentorici Gledališče ŠOLA: Katja Vravnik in Tea Kovše
Mentorica delavnic Sodobnega plesa: Katja Vravnik
Produkcija: Gledališče DELA

Dogodki

14. maja si boste v Kulturnem centru na Ravnah lahko ogledali premiero plesne grozljivke Navzgor.