Volilna udeležba v koroških občinah zaenkrat višja od slovenskega povprečja

Volitve

Danes ob 7. uri so se odprla volišča, na katerih bodo volivci odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta. Približno 1,7 milijona volilnih upravičencev bo lahko svoj glas oddalo do zaprtja volišč, predvidoma ob 19. uri.

Po podatkih o volilni udeležbi do 16. ure je glasovalo 626.067 volivcev, povedano drugače udeležba je zaenkrat 36,81-odstotna. V koroških občinah je volilnih upravičencev 59.545, trenutna udeležba je nekoliko višja od slovenskega povprečja, je namreč 40,25-odstotna.

Pričakovano je udeležba najnižja v občinah, kjer je vsaj glede županov že vse odločeno, to so občine Vuzenica, Radlje ob Dravi, Prevalje in Mežica. Od teh se je najmanj volivcev na volišče podalo v Mežici, zgolj 28,70 odstotkov.

Najvišjo udeležbo med koroškimi občinami ima Podvelka, svojo volilno dolžnost je opravila že več kot polovica volivcev (56,62%), visoko udeležbo gre povezovati tudi z največjem številom kandidatov, če gledamo zgolj koroške občine, v podvelški občini jih letos kandidira pet.

V edini koroški mestni občini Slovenj Gradec, kjer lahko volivci izbirajo med štirimi županskimi kandidati, je udeležba po dozdajšnjih podatkih 43,22-odstotna.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.