VIDEO in FOTO: Volilni boj v Slovenj Gradcu ne pojenja

Bitka za županski stolček Mestne občine Slovenj Gradec se bliža koncu, besede med kandidatoma Tilnom Kluglerjem in Andrejem Časom pa se vedno bolj zaostrujejo, tudi na današnjem soočenju je bilo slišati mnogo očitkov z obeh strani. Drugi krog volitev bo na sporedu prihodnjo nedeljo, predčasno pa je mogoče glasovati še danes in jutri od 7. do 19. ure v poročni dvorani Graščine Rotenturn.

Klugler celotno kampanjo vidi kot dokaj pošteno, izpostavil je druženje z občani, dodal pa še, da gre nasploh za zelo prijetno izkušnjo. Aktualni župan Čas si po drugi strani želi predvsem, da bi se volivci prepričali o tem kaj kdo ponuja, hkrati ocenjuje, da je bilo na voljo premalo priložnosti, da bi se lahko le ti informirali o razlikah med kandidatoma.

Soočenje kandidatov za župana MO Slovenj Gradec

V živo iz Koroškega radia, kjer se bosta soočila kandidata za župana MO Slovenj Gradec

Objavil/a Koroške Novice dne Sreda, 28. november 2018

Med kampanjo so se pojavljala določena ugibanja o obstoju hmeljarskega in hotelirskega lobija, na očitke o povezavi s hotelom Vabo je Klugler odgovoril, da gre za edini hotel v mestu, s katerim sodelujeta tako občina kot javni zavod Spotur, v kolikor želijo ponuditi celostno športno izkušnjo je to sodelovanje nujno potrebno, v tem pa ne vidi nobenega navzkrižja interesov.

Pred drugim krogom sta se kandidata izenačila tudi glede podpore strank, za obema kandidatoma trenutno stojijo štiri politične stranke, Kluglerja podpirajo SD, DeSUS, SMC in SLS, k Času pa so pristopile stranke SNS, NSi in SDS, ki so v prvem krogu podpirale Hlupiča in Breznika, poleg tega pa še LMŠ.

Kandidata sta se nadalje branila očitkov o preveč bogati kampanji, oba sta dejala, da je njuna kampanja znotraj meja zakonskih predpisov, financirata pa jo tako iz lastnega žepa kot prek podpornikov. Na vprašanje o morebitnem izkoriščanju svojega položaja sta oba odgovorila nikalno.

Glede stanja občine Čas poudarja: “Slovenj Gradec je na visokem mestu po kakovosti življenja, želena destinacija za bivanje, vendar imamo premalo stanovanj, premalo delovnih mest za visoko izobražen kader, in to je glavna pomanjkljivost naše občine.” Klugler pa kot glavni razlog za županovanje navaja: “Želim županovati predvsem iz enega razloga, da Slovenj Gradec popeljemo med top deset slovenskih občin do leta 2030.

Čas bi v novem mandatu dokončal že pridobljene evropske projekte, med drugimi projekti izpostavlja cestno-komunalno infrastrukturo, koncertno dvorano, večnamensko športno dvorano, bivalno enoto, kompletno obnovo tretje osnovne šole, prehod Celjske ceste ter športna in otroška igrišča v vseh vaških jedrih.

Klugler bi se kot župan zavzemal za enakomeren razvoj mesta in podeželja, poskrbel bi za protiprašno zaščito, pospešen razvoj cestno-komunalne infrastrukture, gradnjo malih čistilnih naprav, novega bloka in nove podjetniške cone v Pamečah, pričel bi s projektom varovanih stanovanj, pozornost pa bi namenil tudi sekundarnim priključkom na hitro cesto.