V Slovenj Gradcu podobno kot v Črni razkol znotraj stranke

Podobna zgodba kot pred prvim krogom županskih volitev v Črni, kjer je stranka SDS na državni ravni podprla kandidata Prodnika, medtem ko mu občinski odbor iste stranke podpore ni izrekel, se pred drugim krogom dogaja tudi v Slovenj Gradcu, le da tokrat s stranko SLS.

V petek, 23. novembra, je bilo na Facebook profilu kandidata Tilna Kluglerja mogoče zaslediti naslednji zapis: “Nekaj dni pred koncem kampanje me je prijetno razveselila informacija o podpori SLS pri moji kandidaturi, predvsem pa mojemu programu in videnju razvoja občine v naslednjem mandatnem obdobju.

Včeraj smo lahko podobno informacijo našli na Facebook profilu njegovega protikandidata, aktualnega župana Andreja Časa:Včeraj sem prejel tudi uradno podporo nacionalne centrale Slovenska ljudska stranka (SLS), ter dan pred tem podporo NSi.

Zanimalo nas je zakaj se stranka glede podpore kandidatoma ni mogla enotno izreči, zato smo vprašanje o tem naslovili tako na sedež stranke v Ljubljani kot tudi na Mestni odbor stranke SLS v Slovenj Gradcu.

S strani MO SLS Slovenj Gradec smo prejeli naslednji odgovor: “Odločitev o podpori MO SLS SG je bila sprejeta na podlagi programa kandidata Tilna Kluglerja. Mestni odbor SLS Slovenj Gradec je v četrtek, 22. 11 2018 na sestanku razširjenega UO, analiziral rezultate lokalnih volitev. Izpostavljena je bila tudi odločitev o podpori županskemu kandidatu. Navzoči so predlagali, da podpremo neodvisnega kandidata Tilna Kluglerja, kar je bilo tudi potrjeno. SLS Slovenska ljudska stranka dopušča popolno avtonomijo lokalnim odborom SLS, predsednik stranke pa lahko odloča po svoji presoji. Dejstvo pa je, da ga zaradi spleta okoliščin v tem primeru lokalni odbor o odločitvi glede podpore Tilnu Kluglerju niti še ni obvestil, sicer bi bila njegova odločitev najbrž drugačna.

Odgovora iz Ljubljane do objave članke nismo prejeli.

 

Dogodki