V Mislinjski dolini ponovno najuspešnejši Socialni Demokrati

obcina_slovenj_gradec

V boju za županski stolček bomo v Slovenj Gradcu spremljali drug med Tilnom Kluglerjem in še vedno aktualnim županom Andrejem Časom, volivci se bodo na volišča ponovno podali 2. decembra.

Jasna pa je situacija glede sedežev v občinskem svetu, ki ga sestavlja 25 svetnikov. Najbolj uspešni sta bili tokrat stranka SD (Martina Šisernik, Jerneja Bošnik, Franc Potočnik, Albert Kotnik in Zdravko Krajnc) in Slovenjegraška lista za mesto in podeželje (Lidija Konečnik – Mravljak, Boštjan Rigelnik, Janez Potočnik, Urška Štumpfl – Prevorčič in Vinko Vrčkovnik), ki sta vsaka dobili po 5 sedežev.

Trije sedeži so pripadli stranki DeSUS (Danica Repas, Nikolaj Rudolf Kolar in Peter Pungartnik)po dva svetnika dobivajo Lista Andreja Breznika (Marjan Žvikart in Andrej Breznik), Povezujemo za SG! – Neodvisna lista (Franc Murko in Robert Jeromel) in SDS (Bojan Navodnik, Silvo Gros).

Po en svetnik pa bo sestavo občinskega sveta dopolnil še iz naslednjih strank/list: SLS (Peter Cesar), NSi (Zvonka Marhat), LMŠ (Adam Vengušt), SMC (Samo Januška), SNS (Anton Hrašan) in Lista Borisa Raja (Boris Raj).

Darku Hlupiču se v občinski svet ni uspelo prebiti, stranka SNS v prvi volilni enoti, kjer je kandidiral, namreč ni dobila niti enega sedeža.

Tudi v Mislinji največ sedežev pripada Socialnim demokratom

Kot smo že poročali županski mandat v Mislinju ostaja Bojanu Borovniku, ki je na čelo te občine prišel na nadomestnih volitvah leta 2015, to bo njegov drugi mandat.

Na volitvah za občinski svet se je najbolje odrezala stranka SD, iz vrst katere prihaja tudi stari novi župan, zastopali jo bodo štirje svetniki (Aleš ZaložnikEdvard PušnikJaka Šilak in Jerneja Smonkar). En sedež manj bo v tokratni sestavi imela SDS (Ivan MencingerRajko Brodej in Petra Andrejc Pantner).

Dva svetnika bosta dali stranki DeSUS (Marijan Križaj in Alojz Tretjak) in SLS (Miran Ramšak in Jernej Mrak), po enega pa še LMŠ (Jure Skobir), SNS (Dani Pogorevc) in Lista Viktorja Robnika, v svet se je prebil poražen županski kandidat Viktor Robnik.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.