V Mežiški dolini enaka zgodba kot pred štirimi leti

Na Ravnah so se v boj za županski stolček podali štirje kandidati, dr. Tomažu Roženu so se zoperstavili Mojca Erjavec, Vilko Černovšek in mag. Zlatko Halilovič. Erjavčeva je sodelovala že na letošnjih parlamentarnih volitvah, tokrat je pot do zmage iskala ob podpori strank NSi in SDS, vendar se ji v drugi krog po dozdajšnjih podatkih ni uspelo uvrstiti. Županski mandat tako ponovno osvaja Rožen, ki je na vrhu občine od leta 2006.

Izjava Mojce Erjavec po vseh preštetih glasovih: “Rezultat ocenjujem kot odličen in se vsem volivkam in volivcem iskreno zahvaljujem za izkazano zaupanje. Delo na Ravnah nadaljujem skupaj z ekipo, saj nam je veliko ljudi povedalo, da si želijo nove energije in svežega vetra. Se veselim novih izzivov in sodelovanja v kraju!”

V Črni je tretji mandat iskala aktualna županja mag. Romana Lesjak, nasproti ji je stal en sam kandidat, Igor Prodnik. Že po prvih neuradnih delnih izidih je bilo jasno h komu se nagiba večina glasov volivcev, in nič drugače ni bilo niti po koncu štetja. Lesjakova je slavila z 84% vseh prejetih glasov.

Povprašali smo jo za komentar ob prepričljivi zmagi, dejala je: “Najprej hvala vsakemu volivcu, Črnjanu, ki je volil zame in s tem izkazal spoštovanje do mojega dosedanjega dela. Tudi v prihodnje bom delala enako kot do zdaj, z zavzetostjo, srcem in pogledom v prihodnost, kaj lahko za Črno naredim še bolje. Tako kot do zdaj, bom vso svojo energijo in trud vložila za svoj kraj in svoje ljudi.

Županska situacija je bila že pred volitvami razrešena v Mežici in na Prevaljah, kjer stara nova župana ostajata Dušan Krebel in dr. Matic Tasič. Krebel dobiva četrti zaporedni mandat (župansko mesto neprekinjeno zaseda od leta 2006), medtem ko je Tasič prevaljski župan že vse od ustanovitve občine leta 1998.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun