V Dravski dolini “novi” stari župani

Tudi v Dravski dolini ostajajo na položaju vsi dosedanji župani. V Radljah ob Dravi je kot edini kandidat ostal na prestolu občine Mag. Alan Bukovnik, v Vuzenici še naprej ostaja župan Franjo Golob, ki je bil prav tako edini kandidat na tokratnih volitvah.

V Ribnici na Pohorju je izid po neuradnih podatkih tesen, vendar se nagiba v prid Srečka Geča, ki je tokrat premagal Tatjano Marsel za približno 15 glasov.

V Podvelki še naprej ostaja na vodilnem položaju »večni župan« Anton Kovše, ki mu je bil tokrat najbližje za petami protikandidat Janez Otorepec.

V Dravogradu, kjer je volilo približno 53 % volilnih upravičencev, je prepričljivo zmagala Marijana Cigala, z malo več kot 2785 glasovi, protikandidat Ervin Kodrun je prejel približno 960 glasov.

Na Muti, kjer je bila predvolilna bitka zelo pestra, ostaja na položaju dosedanji župan Mirko Vošner, ki je prejel, po neuradnih podatkih, približno 780 glasov več kot protikandidat Darko Sahornik.

Sem izredno vesel nad tako močno in prepričljivo zmago. Zelo pa podčrtam to, da so v ozadju delovale močne korporativne sile, ki so mi želele preprečiti zmago za ta mandat. Zlasti župana sosednjih občin, ki na vsak način preprečujeta oskrbo zdrave pitne vode s Pernic in Mlak, preko močnih vodarskih lobijev na projektu vodooskrbe v Zgornji Dravski dolini. Iskrena hvala vsem in vsakemu posamezniku za tako veliko in prepričljivo podporo,” je za Koroške novice povedal župan Mute, Mirko Vošner.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun