Tudi v Slovenj Gradcu gredo v volilni boj štirje kandidati

O možnih kandidatih za župana občine Slovenj Gradec smo že pisali, trenutno pa poteka zadnji dan, ko je kandidaturo še možno vložiti. V Slovenj Gradcu je bila kandidatura do zdaj vložena s strani treh kandidatov, v roku današnjega dne pa naj bi jo vložil še zadnji predvideni kandidat.

Kot prvi je kandidaturo za župana 5. oktobra vložil Darko Hlupič, sicer avtoprevozniški podjetnik iz Starega Trga, ki se s tem poslom ukvarja že 38 let, med tem obdobjem je bil tudi štiri leta predsednik slovenskih prevoznikov. Na volitvah bo nastopil kot kandidat SNS. Hlupič si je izkušnje pridobival kot dolgoletni član upravnega odbora obrtne zbornice Slovenije ter vodja obrtne zbornice Slovenj Gradec, bil je tudi v odboru za gospodarstvo pri mestni občini Slovenj Gradec. Hlupič se bo med drugim zavzemal za ureditev cestne infrastrukture na podeželju.

Za župana bo ponovno kandidiral Andrej Čas, ki bo na tokratnih volitvah nastopil kot neodvisni kandidat, s podporo Slovenjgraške liste za mesto in podeželje, v kateri sta se združeni Slovenjgraška lista (Lista Andreja Časa) ter Lista za mesto in podeželje. Na čelo občine je prišel leta 2012 ob zmagi na nadomestnih županskih volitvah, ko je dolgoletnemu županu Matjažu Zanoškarju zaradi izvolitve v državni zbor funkcija prenehala. Čas, ki neodvisnost od političnih strank vidi kot prednost za lokalno skupnost, pretekli mandat ocenjuje kot uspešen, kot najpomembnejši cilj za morebitni ponovni mandat pa izpostavlja realizacijo evropskih projektov, predvsem projekt izgradnje zimsko-letnega bazena ter parka urbanih športov.

Isti dan kot Čas je kandidaturo vložil direktor slovenjgraškega javnega zavoda za turizem in šport Spoturja Tilen Klugler. Klugler, po izobrazbi sicer diplomirani upravni organizator, se na volitve podaja kot neodvisni kandidat, podprle ga bodo stranke SD, SMC, DeSUS ter neodvisna lista Povezujemo za SG! Za kandidaturo se je odločil, ker je med ljudmi zaznal, da si želijo sprememb in razvojno naravnane občine, v svojem programu pa na prvo mesto postavlja varnost občanov na različnih področjih. Hkrati izpostavlja pomembnost povezovanja občanov, o čemer priča tudi njegov slogan “Povezujem”, ter si prizadeva za razvoj občine tako v mestu kot na podeželju.

Kot že povedano bo danes vlogo za kandidaturo oddal še Andrej Breznik, pevec in samostojni podjetnik iz Pameč, ki se ukvarja z dejavnostjo servisiranja avtomobilov in avtoelektrike. V svoji kampanji se bo zavzemal za vzpostavitev ugodnega okolja za razvoj gospodarstva in podjetništva. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat ob podpori strank SDS in NSi ter njegove lastne Liste Andreja Breznika. Izkušnje za lokalno politiko si je Breznik nabiral skozi dejavnost v območno obrtni podjetniški zbornici Slovenj Gradec, za kar je prejel tudi več priznanj. Kot glavni problem v občini Breznik izpostavlja odhajanje mladih, opozarja pa tudi na prenizko ekološko ozaveščenost. Dodaja, da bo v svojem programu imel v mislih predvsem malega človeka.

FOTO: Facebook – osebni profili kandidatov

 

Dogodki

Prosta delovna mesta