Prodnik ne bo niti župan, niti občinski svetnik

DSC_8429_crna_na_koroskem_big

Občinski svet v Mežici sestavlja 14 svetnikov, večino mest bodo zasedli kandidati Liste Kajžar za Mežico (Avgust GerdejEma Žagar in Uroš Vrčkovnik), SDS (Miro Petek, Tatjana Uranc in Ferdinand Arl) in liste Mežica brez meja (Aleksander Praper, Boštjan Lesjak in Ljudmila Podričnik), vsak po tri.

Po dve mesti pripadata strankama SD (Tadej Pungartnik in Marijanca Šumah Vertačnik) in SLS (Lovro Vreš in Darja Maurič), svetnik pa je postal tudi Janez Rotovnik z Liste za soodločanje in pomoč občanom.

V najzahodnejši koroški občini Črna na Koroškem je večino glasov osvojila nestrankarska lista Rajka Lesjaka (Rajko Lesjak, Marina Leskovec, Alojz Zmrzlikar, Mojca Petrič, Jože Koprivnik in Tara Simetinger). En mandat več kot na zadnjih volitvah je dobila tudi stranka SD (Dragica Mazej, Petra Kunc, Mitja Pranjič in Aleš Tomše).

SDS-u se kljub zmedi o podpori županskemu kandidatu Prodniku to očitno ni poznalo pri glasovih volivcev, ohranja namreč dve svetniški mesti (Bojan Gorza in Valentina Kokošinek), v svet pa se je prebil še Marjan Kodrun, ki je kandidiral z lastno listo.

Igorju Prodniku, edinemu protikandidatu županji Romani Lesjak, se v občinski svet ni uspelo prebiti, stranka NSi je končala pod pragom za vstop v občinski svet.

Preberi še:  Pozor, policisti bodo od danes naprej še posebej prežali na naslednje prekrškarje

prijavi se

prijavi se v svoj račun