Kako bi ravenski županski kandidati poskrbeli za prevoz otrok?

Do volitev nas ločita le še dva dneva, v uredništvo pa smo s strani ene izmed bralk v imenu staršev otrok s podeželja prejeli sporočilo, v katerem bralka, ki ne želi biti imenovana, izpostavlja problematiko ureditve prevozov otrok s kombijem v šolo in nazaj domov. Bralka meni, da bi moral biti prevoz namenjen bolj oddaljenim otrokom, ki nimajo možnosti avtobusnega prevoza.

Dodaja, da prevoz za te otroke ni urejen, urejen pa je za otroke, ki so od avtobusnih postaj oddaljeni 500 metrov ali manj. Po njenih besedah težavo že dve leti neuspešno rešujejo tako z ravnateljem osnovne šole Ravne kot z ravensko občino. Zanima jo kako bi posamezen kandidat ob prevzemu županske funkcije poskrbel za rešitev te problematike.

Vsem županskim kandidatom smo v ta namen poslali naslednje vprašanje: “Kaj ste kot kandidat za župana občine Ravne pripravljeni narediti v smislu ureditve prevozov otrok s kombijem v šolo in nazaj domov?

Mojca Erjavec je kot prva in edina odgovorila: “Prevoze otrok v osnovno šolo ureja Zakon o Osnovni Šoli, ki določa, da mora biti prevoz v šolo zagotovljen vsem otrokom prvega razreda osnovne šole ter vsem otrokom, ki so od šole oddaljeni več kot 4km, ali pa je njihova pot v šolo nevarna. Ne glede na zakon, pa lahko občina zagotavlja tudi organizirane prevoze in jih tudi tistim, ki po zakonu do takšnega prevoza niso upravičeni, dodatno subvencionira. Ker se sami zavzemamo za dvig kvalitete bivanja za vse občane, tudi za tiste, ki bivajo na bolj oddaljenih lokacijah, bomo uredili tudi težave z organizacijo prevoza otrok.”

Od ostalih kandidatov za župana Raven odgovora nismo prejeli.

1 Comment
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Tone
Tone
17. novembra, 2018 20:21

Ja za božjo voljo, ko že tako malo otrok in še ti, ki so je nedopustno, da še tem OTROKOM KRŠIJO OTROKOVE PRAVICE. To je za 21 stoletje NESPREJEMLJIVO IN NEDOPUSTNO. Če OTOKEM ALI STROSTNIKU KRŠIŠ NJIHOVE PRAVICE JE TO ENO OD NAJBOLJ ZAVRŽENIH DEJANJ.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun