Znani so polfinalisti pesniškega turnirja 2021

Založba Pivec je preko svoje strani na Facebooku razglasila 24 polfinalistov letošnjega Pesniškega turnirja, na katerem izbirajo najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Polfinalisti se bodo na virtualnih pesniških turnirjih pomerili aprila, najboljših 12 pa na finalu v času letošnjih Slovenskih dnevov knjige.
writing-923882_1920

Polfinalisti so tako postali Alja Furlan, Lara Gobec, Tibor Hrs Pandur, Zala Intihar, Tonja Jelen, Aleš Jelenko, Kristian Koželj, Maja Milošević Čustić, Dušan Marolt, Nina Medved, Natalija Milovanović, Franci Novak, Milan Novak, Nela Poberžnik, Lado Planko, Andraž Polič, Cveto Preželj, Špela Setničar, Ifigenija Simonović, Vesna Šare, Katja Šušteršič, Zala Vidic, Helena Zemljič in Ines Žabkar.

Na natečaju lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oziroma vrstic, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let. Vitez oziroma vitezinja pesniškega turnirja bo ob zmagi prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Na lanskem Pesniškem turnirju, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa prvič potekal virtualno na spletu, je strokovna žirija pesniški viteški naslov podelila Tanji Božić za pesem Zemljevid. Občinstvo pa je najbolj prepričala pesem Jerneja Kusterleja Noč naju glasno izgovarja.

Pesniški turnir Založbe Pivec so začeli prirejati leta 2001 na pobudo Zore A. Jurič, ki je idejo za tovrstno prireditev povzela po romanu Marpurgi mariborske literarne zgodovinarke in pisateljice Zlate Vokač Medic. V njem je opisan srednjeveški viteški pesniški turnir na gradu Riegersburg.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.